• 瀏覽: 1,114
  • 回覆: 29
醫管局今午(17日)公布兩宗涉及激光眼科程序的事故,兩名病人本月12日分別在大埔那打素醫院及東區醫院,接受黃斑激光治療,其中一人治療時,儀器發出的激光能量較擬用能量高,手術後病人出現黃斑水腫增多及視力下降;另一人原應左眼接受治療,但右眼一度被注入激光。

兩間當日最多人罷工既醫院...老人家入去,班黑醫護真係分分鐘當係廢老咁醫......

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20201017/s00001/1602926494720/大埔那打素-東區醫院兩黃斑激光治療出錯-一誤用較高能量一搞錯左右眼

畫咗記號都錯!?

引用:
原帖由 羅尼激光劍 於 2020-10-18 05:52 AM 發表
畫咗記號都錯!?
所以有機會係位病人發表左撐政府言論,當左佢係藍絲所以就想整盲佢.......

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-10-18 06:00 AM 發表

這比獸醫還不如
獸醫都分的清左右
黃黑醫梗係衰過獸醫啦.....

東區眼科醫生好L衰搞盲咗個婆婆

睇東區醫院眼科醫生,有事變無事咁勁嘅,不知班友點做野。

引用:
原帖由 bestwin61 於 2020-10-18 06:58 AM 發表
睇東區醫院眼科醫生,有事變無事咁勁嘅,不知班友點做野。
分分鐘用呢個方式,表達不滿政府對處理罷工嘅方法。一定要徹查佢地有冇參輿罷工😡😡😡😡😡

引用:
原帖由 bestwin61 於 2020-10-18 06:56 AM 發表
東區眼科醫生好L衰搞盲咗個婆婆
可能係班黑醫護對政府處理罷工方法不滿,而採取嘅政治訴求方式。又會咁啱差不多時間,發生同樣對有可能係藍c老病人嘅醫療事故?

人渣醫護只會罷工玩政治,對病人就求撚其,累人一世健康受損。

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2020-10-18 07:21 AM 發表

可能係班黑醫護對政府處理罷工方法不滿,而採取嘅政治訴求方式。又會咁啱差不多時間,發生同樣對有可能係藍c老病人嘅醫療事故?
已經被人告緊

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2020-10-18 07:07 AM 發表

分分鐘用呢個方式,表達不滿政府對處理罷工嘅方法。一定要徹查佢地有冇參輿罷工😡😡😡😡😡
被人投訴醫療失誤及可能會告個黑醫生

大陸醫護去救人,香港醫護去殺人

係咪泛民陣營黑醫護人員搞出來?

咁低級錯誤居然都會發生, 個醫生學位肯定係呃返嚟.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]