• 瀏覽: 25,378
  • 回覆: 185
  • 追帖: 3
+7
只要抗疫成功
才有機會賺錢
所以重啟經濟
一定要在抗疫成功後

阿三而家發展高科技,出口牛屎暗片去美國,呢紡織咁低階嘢,睇唔上眼

做返老本行咪好囉,大家有錢搵有飯開.硬係有啲仆街不務正業不自量力不知所謂學人搞埋啲不切實際既所謂睪科妓

連公廁都未整得好,抗疫﹖算吧啦...

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2020-10-19 10:14 發表
連公廁都未整得好,抗疫﹖算吧啦...
在身毒,有瓦遮頭,有點私隱,痾篤屎,是很奢侈的。

引用:
原帖由 IMS 於 2020-10-18 08:35 AM 發表
印度抵死,正仆街
太傷心了,咁直接
耍賴領先全球,牛屎晶片也可讚

三哥只以為自己是超級大國

引用:
原帖由 香江人 於 2020-10-18 09:08 AM 發表

文匯報轉載來的假新聞。
基督徒只承認一個主....
黃撚們只承認一份報....

思想窄到咁抵你仆街.

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-10-18 09:49 AM 發表
之前我都諗唔明
印度疫情嚴重程度
同美國有得揮
但果時係咁吹話要將廠搬去印度
又話蘋果去搵印度代工生產
心諗 疫情真係無影響
而家睇黎
其他我唔敢講
不過日用品 尤其是貼身果D
我諗真係無乜邊間公司敢係呢個時候搵印度生產 ...
其實印度都出產好多正野
喜碼拉品牌啲護膚品及化妝品係唔錯...
仲有Hush 狗狗及馬會底褲都是印度出品

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2020-10-18 10:09 AM 發表

印度出口紡織品去大陸?你係唔係講緊笑話?請問有邊啲紡織品種類?
客觀分析,印度成衣都算唔錯但始終唔夠中國產量咁穩定,再加上物流配套9流
人工差不多的話,中國仲有大把優勢

醒目

引用:
原帖由 @賓尼兔@ 於 2020-10-19 07:05 PM 發表

客觀分析,印度成衣都算唔錯但始終唔夠中國產量咁穩定,再加上物流配套9流
人工差不多的話,中國仲有大把優勢
印度一般只能生產一些較低檔的或技術要求較簡單的成衣類,在紡織行業來說,印度部分棉花質量是不錯的,但其他如紡紗,織布,印染,化工,功能整理類加工,製衣.... 等等技術方面,與中國相差很遠的距離,如加上原材料供應,物流,工人技術,效率,按時交貨.... 等等方面,印度真係食得蕉,例如是一些較複雜羽絨服,可以做大規模生產而技術到位的,只有中國,根本唔會有客人落單去印度,因為係完全無工業基礎及技術可以生產

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2020-10-19 08:17 PM 發表

印度一般只能生產一些較低檔的或技術要求較簡單的成衣類,在紡織行業來說,印度部分棉花質量是不錯的,但其他如紡紗,織布,印染,化工,功能整理類加工,製衣.... 等等技術方面,與中國相差很遠的距離,如加上原材料供應,物流,工人技術,效率,按時交貨.... 等等方面,印度真係食得蕉,例如是一些較複雜羽絨服,可以做大規模生產而技術到位的,只有中國,根本唔會有客人落單去印度,因為係完全無工業基礎及技術可 ...
黃撚當初打晒J話將中國啲生產線搬去印度....
英美澳德法企業打死都唔會搬......

引用:
原帖由 殖民犬末日 於 2020-10-18 04:24 AM 發表
印度還是 先 抗疫  吧 
應該係先布爾什維克化才說

引用:
原帖由 IMS 於 2020-10-18 08:35 AM 發表
印度抵死,正仆街
因為天竺沒有民族覺醒😒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]