• 瀏覽: 5,236
  • 回覆: 84
+7
日本鬼子喪心病狂!

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2020-10-23 07:12 PM 發表

輻射水含有多年持續散發高能量嘅特性,日本仔咁醒點解唔好好利用? 例如製成電池之類。
已經無法控制了,還記得俄國核爆事件嗎?
今次比上次更大鑊多倍。。。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-10-23 07:15 PM 發表

已經無法控制了,還記得俄國核爆事件嗎?
今次比上次更大鑊多倍。。。
切爾諾貝爾係爆到爛晒冇法控制,褔島輻射水排去邊可以控制噃。

啲環保撚死撚晒呀? 出句聲啦喂! 

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2020-10-24 09:54 AM 發表

切爾諾貝爾係爆到爛晒冇法控制,褔島輻射水排去邊可以控制噃。
水流係天然的,更加無法控制,難道通知啲海洋生物撒離?
太陽吸收帶有核輻射海水後下會酸雨,難道又可以唔畀個天落雨,大地萬物唔使用水飲水?

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-10-24 11:25 AM 發表

水流係天然的,更加無法控制,難道通知啲海洋生物撒離?
太陽吸收帶有核輻射海水後下會酸雨,難道又可以唔畀個天落雨,大地萬物唔使用水飲水?
我意思係輻射水由反應堆排去邊係度係可以控制

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2020-10-24 12:28 PM 發表

我意思係輻射水由反應堆排去邊係度係可以控制
如何排放並不重要120多噸的核廢料排放下海結局是恐怖的、災難性的。

其實唔係冇得搞, 而係日本根本冇心搞,
 跟切爾諾貝爾一樣封棺就可以了,
 將每年付美軍的保護費 轉付中國, 幫佢起個人工島係上面 

引用:
原帖由 willy222 於 2020-10-17 05:32 PM 發表
因為日本係美國狗、傳煤又大部份控制在老美手中,所以無乜人出聲。
班環保團呢? 咁耐都好似無岀現過。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-10-17 05:17 PM 發表
日本福島核災除污工作至今仍未完成,共同社周四(15日)引述消息指,日本政府決定將福島第一核電站含有輻射的核污水排入大海。。。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20201016/photo/bkn-20201016110512177-1016_00912_001_01b.jpg?20201016232652

這一新聞竟然並沒有使世界各地引起太大回響,實 ...
自從三一一之後,核污染水已經不停倒進大海,全球的水源和食物早已被污染,一切都已改變不了,已太遲了,隨遇而安吧。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-10-24 06:35 PM 發表

如何排放並不重要120多噸的核廢料排放下海結局是恐怖的、災難性的。
11747631 11747632
去晒美洲,唔怪得侵侵儍咗。

無恥日本

引用:
原帖由 willy222 於 2020-10-17 05:32 PM 發表
因為日本係美國狗、傳煤又大部份控制在老美手中,所以無乜人出聲。
連環保 L 都選擇性失明

唉!搞到連韓國海產都唔食得!!!以後唯有食河鮮!!!

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2020-10-24 09:56 PM 發表
唉!搞到連韓國海產都唔食得!!!以後唯有食河鮮!!!
唔係,如果日本直接將百幾噸核廢料傾倒落海,幾年之後,係四至六年之後,將有大量地區包括香港會下起酸雨,到時係乜都唔食得。。。!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]