• 瀏覽: 5,237
  • 回覆: 84
+7
日本戰犯國從311核災難事件開始就一直將核污水倒入大海, 早就污染了大半個地球了...

乜㗎仔有停過排輻射水落海咩??

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020-10-17 06:01 PM 發表
一路都排緊輻水害死全球,扮乜而家先排
一路都排緊輻水害死全球,扮乜而家先排 X 2我都想講

引用:
原帖由 普京大帝 於 2020-10-18 04:33 AM 發表

一路都排緊輻水害死全球,扮乜而家先排 X 2我都想講

但班香港黃友甘願去日本飲幅水甚至吸幅射......

如果幅島宣布響果度做核電廠有"居留資格",相信好多黑暴黃友都爭住去做......

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-10-17 09:08 PM 發表
環保組織選擇性失明
瑞典環保少女關注「12港人」,無留意日本輻射水落海

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2020-10-18 03:53 PM 發表

瑞典環保少女關注「12港人」,無留意日本輻射水落海
收左錢,冇法

引用:
原帖由 前往可愛的菠菜 於 2020-10-17 09:27 PM 發表

🤔聽過陰謀論話是美國試核彈,
搞到輻射,
之後日本幫吃了死貓,
話是核電廠出事.
唔合理

引用:
原帖由 殖民犬末日 於 2020-10-23 04:43 PM 發表
環保組織呢??
死了嗎 

瑞典那個環保小公主 通貝里呢???
等陣,坐緊頭等過嚟答你問題。

日本宣布要將百多噸的核廢料傾倒落海,應該是頂唔順了。。。
相信大家都知其實日本一直都有用(慢流)的方法將核廢料倒落海,現應是核擴散速度比預期中快得多及(核水)在缸內出現強烈不穩定狀態。。。

若再遇上地震有可能出現爆炸,如果真的發生。。。
即等於數十枚核彈同時在日本爆開。。。可想而知後果是什麼。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-10-17 17:17 發表
日本福島核災除污工作至今仍未完成,共同社周四(15日)引述消息指,日本政府決定將福島第一核電站含有輻射的核污水排入大海。。。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20201016/photo/bkn-20201016110512177-1016_00912_001_01b.jpg?20201016232652

這一新聞竟然並沒有使世界各地引起太大回響,實 ...
可能記協用新聞自由隔走呢段新聞

不負責任

日本核污水係攬炒全世界

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-10-17 05:34 PM 發表
食日本海產等如搵命博.
美國同加拿大海產更受污染!

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-10-17 05:17 PM 發表
日本福島核災除污工作至今仍未完成,共同社周四(15日)引述消息指,日本政府決定將福島第一核電站含有輻射的核污水排入大海。。。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20201016/photo/bkn-20201016110512177-1016_00912_001_01b.jpg?20201016232652

這一新聞竟然並沒有使世界各地引起太大回響,實 ...
輻射水含有多年持續散發高能量嘅特性,日本仔咁醒點解唔好好利用? 例如製成電池之類。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]