• 瀏覽: 10,156
  • 回覆: 80
+2
引用:
原帖由 tam_n 於 2020-10-16 08:51 PM 發表
「黃秋生嘲港府『旅遊氣泡』名改得衰。」
佢一定唔知道,「旅遊氣泡」係中譯,英文travel bubbles係標準名稱,各大傳媒都用,例如《華爾街日報》:
https://www.wsj.com/articles/covid-19-travel-bubbles-were-set-to-restore-flying-but-havent-taken-off-11602676868
睇嚟毒果嘅 ...
佢唔係英國老豆拋棄的黃種仔咩?

歷屆TVV視帝都賺錢買屋買地賺到笑, 只有牠才會戇膠低能冇飯開... 得到什麼獎又如何, 不懂做人, 顛倒是非黑白, 冷血冇良知冇人性, 盲目支持偽民主亂港禍港害市民的結局就是食蕉食自己過日子...

引用:
原帖由 MySamSam 於 2020-10-16 10:57 PM 發表

佢唔係英國老豆拋棄的黃種仔咩?
應該係,不過個仔唔爭氣,老豆時時都冇符㗎。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-10-16 09:24 PM 發表

最大原因系,其實佢哩類人有名無太大利。代言又小,又無演唱會。以前好多片都系小制作 。
同意,所以其實佢唔係好有錢。
行運嘅時候以為自己天下無敵,運氣用完後悔都無用。

引用:
原帖由 tam_n 於 2020-10-16 08:51 PM 發表
「黃秋生嘲港府『旅遊氣泡』名改得衰。」
佢一定唔知道,「旅遊氣泡」係中譯,英文travel bubbles係標準名稱,各大傳媒都用,例如《華爾街日報》:
https://www.wsj.com/articles/covid-19-travel-bubbles-were-set-to-restore-flying-but-havent-taken-off-11602676868
睇嚟毒果嘅 ...
post俾生抽王睇啦!等佢無地自容!

引用:
原帖由 tomman719382 於 2020-10-16 08:41 PM 發表
黃秋生呢個名夠衰啦
黃畜生

我記得之前有期佢煮公仔麵煮到出哂位
根住有個飲食節目搵佢做主持
咁人地大廚煮左碟野出黎俾佢試
由頭到尾係咁品評話呢樣果樣
但係個大廚一邊聽 一邊滴緊汗
因為佢講既野無樣中

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2020-10-16 08:38 PM 發表
由ViuTV自家製作的劇集《二月廿九》(Leap Day)及《理想國》(The Republic),兩劇嶄新的題材,不單止叫好叫座,更入圍今屆新加坡亞洲學院創意獎。《二月廿九》先成為香港區的「最佳電視劇」,迎來首個國際性獎項外,會在12月4日在新加坡舉行的頒獎禮,跟其他國家及地區劇集爭取「亞洲大獎」。至於主演《理想國》的黃秋生,亦入圍最佳男主角爭「亞洲視帝」。不過入圍名單中,每年拍不少港劇的無綫, ...
點夠 黃畜生呢個名改得好

抽生你都有今日

新加坡冇得民選總理喎,乜毒果覺得抽生哥會睇得起呢啲國家咩?有獎都冇意思啦

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2020-10-16 08:38 PM 發表
由ViuTV自家製作的劇集《二月廿九》(Leap Day)及《理想國》(The Republic),兩劇嶄新的題材,不單止叫好叫座,更入圍今屆新加坡亞洲學院創意獎。《二月廿九》先成為香港區的「最佳電視劇」,迎來首個國際性獎項外,會在12月4日在新加坡舉行的頒獎禮,跟其他國家及地區劇集爭取「亞洲大獎」。至於主演《理想國》的黃秋生,亦入圍最佳男主角爭「亞洲視帝」。不過入圍名單中,每年拍不少港劇的無綫, ...
黃雜種

引用:
原帖由 smalleagle 於 2020-10-16 09:00 PM 發表
生抽王乜搞到咁呀?
人一黃,腦死亡

因為tvb今年冇俾錢報名(上年最佳女主角,最佳男配角同埋最佳女配角都係tvb演員)

係勁!

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-10-16 08:55 PM 發表
坡佬真係搞L笑.
亞洲學院搞個濕鳩影展, 得獎的茄厘菲就叫亞洲影帝.
毒果重將佢講成國際性獎項先弱智!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]