• 瀏覽: 2,882
  • 回覆: 47
+2
引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-10-16 05:29 PM 發表
兩兄弟夥同19歲男學生去年10月在紅磡擲磚頭及竹枝堵路,並襲擊追捕他們的便衣警,3人早前被裁定襲警及阻礙交通罪成,今在九龍城法院判刑。首被告及次被告同被判入更生中心;至於第三被告,即首被告的胞兄,則被判囚3個月3星期。辯方求情稱3人因一時衝動「收唔到掣」而犯案,裁判官回應稱控罪嚴重須判監,質疑3人的悔意並不真誠。

辯方引用感化報告,指3人還柙期間「已真正了解自己行為做錯」,強調他們並非處心積慮襲 ...
判3個月咁少,仲趕得切出來過年。

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-10-16 05:29 PM 發表
兩兄弟夥同19歲男學生去年10月在紅磡擲磚頭及竹枝堵路,並襲擊追捕他們的便衣警,3人早前被裁定襲警及阻礙交通罪成,今在九龍城法院判刑。首被告及次被告同被判入更生中心;至於第三被告,即首被告的胞兄,則被判囚3個月3星期。辯方求情稱3人因一時衝動「收唔到掣」而犯案,裁判官回應稱控罪嚴重須判監,質疑3人的悔意並不真誠。

辯方引用感化報告,指3人還柙期間「已真正了解自己行為做錯」,強調他們並非處心積慮襲 ...
兩兄弟一齊坐監,真係光宗耀祖!

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2020-10-16 05:54 PM 發表
同人唔同命
呢單裁判官回應稱控罪嚴重須判監,質疑3人的悔意並不真誠。
另一案例就調轉,感化官話個犯唔真誠,但個官就辯稱認罪就係真誠表現 ...
所以有啲棺被人叫PK🤔🤔

要求律政司上訴刑期!!!!

成左年所以罪成

係入面好好更新吧🤗

應判坐監30年就差唔多

班黑暴有乜悔意啊,有就出來自晒手啦,所以俾人捉到都吾敢大大聲話我系為五大訴求,只系個個扮死狗

被告上法庭時,隻隻曱甴都話一時衡動

曱甴受靶總算為香港人出一口氣

兄弟爬山嘛,咁咪一齊坐監啦

倉底見

引用:
原帖由 buddy-wah 於 2020-10-16 05:36 PM 發表
判咁輕,唔怪得 D 曱甴暴徒咁猖狂   。
ching,梁嘉琪已經係香港目前最公正嘅裁判官之一

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2020-10-16 05:54 PM 發表
同人唔同命
呢單裁判官回應稱控罪嚴重須判監,質疑3人的悔意並不真誠。
另一案例就調轉,感化官話個犯唔真誠,但個官就辯稱認罪就係真誠表現 ...
link

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]