• 瀏覽: 9,706
  • 回覆: 106
中國研究人員周四(15日)在英國醫學期刊《刺血針傳染病》(The Lancet Infectious Diseases)發表報告,稱一種候選新型冠狀病毒滅活疫苗的1期和2期隨機對照臨牀試驗初步結果顯示,這種疫苗安全且能在健康志願者身上誘導產生免疫反應。

小心美國侵侵派間諜偷疫苗程式呀
好快美國就話要搶購全部中國疫苗救尾國人民

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/兩岸/article/20201016/s00004/1602828255932/新冠肺炎-中國疫苗初步臨牀試驗結果發表-稱可安全誘發接種者免疫反應

飯要一口一口食
引用:
原帖由 1333333 於 2020-10-16 02:56 PM 發表
中國研究人員周四(15日)在英國醫學期刊《刺血針傳染病》(The Lancet Infectious Diseases)發表報告,稱一種候選新型冠狀病毒滅活疫苗的1期和2期隨機對照臨牀試驗初步結果顯示,這種疫苗安全且能在健康志願者身上誘導產生免疫反應。

https://fs.mingpao.com/ins/20201016/s00004/e012e915a825b26ab913cd70f063b ...
中國啲野信唔過

侵侵係唔會用嘅!

新聞報導話巴西唔用中國疫苗,要用牛津嗰隻喎,但試驗緊中國疫苗嗰班巴西人又無話有不良副作用喎,真係唔知班西人個腦係乜嘢構造㗎,捨近圖遠。不過無所謂,只要試驗成功嘅,中國可大量生產,不愁沒有人用,要等牛津嘅,真係唔知幾時先有得接種喇

引用:
原帖由 1333333 於 2020-10-16 02:56 PM 發表

https://fs.mingpao.com/ins/20201016/s00004/e012e915a825b26ab913cd70f063b ...
侵侵係唔會用嘅!

除了呢隻疫苗,還有那一隻發表臨床試驗報告?

中國加油

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-10-16 03:06 PM 發表
新聞報導話巴西唔用中國疫苗,要用牛津嗰隻喎,但試驗緊中國疫苗嗰班巴西人又無話有不良副作用喎,真係唔知班西人個腦係乜嘢構造㗎,捨近圖遠。不過無所謂,只要試驗成功嘅,中國可大量生產,不愁沒有人用,要等牛津嘅,真係唔知幾時先有得接種喇 ...
可能想留 quota 比主人呢
政客係咁........呃完票+自己打到, 理西你班友咩

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2020-10-16 03:09 PM 發表
除了呢隻疫苗,還有那一隻發表臨床試驗報告?
WHO有記錄得9支............大陸佔4支..........牛津 1 支 + 美國 2 支出過事..............

死鬼老鄧話齌 黑貓白貓😻捉到老鼠就係好貓👍惦嘅話😁土炮都殺

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-10-16 03:03 PM 發表

中國啲野信唔過
美國萊豬一定啱呆灣人食

對全球來講都係好消息
唯獨對反中畜牲, 及侵侵係壞消息

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-10-16 03:32 PM 發表

美國萊豬一定啱呆灣人食
呆灣水都就冇.......要捱到出年睇個天

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]