• 瀏覽: 21,858
  • 回覆: 228
  • 追帖: 1
被裁旅遊業人士,可以同空姐合作,向遊客推廣本地雞。。。

旅行社靠遊客,叫旅行社轉營?政府打任由歐美高危地區入入境,要市民埋單⋯⋯

呢班做旅遊嘅撚樣
抵9死,疫情都成年未轉行?
講都無人信啦,轉去做移民囉
正一垃圾,只你們無工做咩
旅行社執9晒佢啦
佢老母臭閪

武漢肺炎累全球!!!

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-10-16 01:23 PM 發表
政府早前推出兩輪「保就業」計劃助本地企業紓困,但暫未知會否有第3輪。本港旅行社業界一項調查發現,逾8成受訪旅行社表明如政府不推出新一輪「保就業」,很可能會進行裁員,籲政府繼續為旅遊業及其他特別困難的行

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2775000/2778249/20201016JHD003__ ...
8成咁少?

點解唔作大啲話全部會執笠,以後港冇得旅遊。

連黑暴都會得走路啦。

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-10-16 01:23 PM 發表
政府早前推出兩輪「保就業」計劃助本地企業紓困,但暫未知會否有第3輪。本港旅行社業界一項調查發現,逾8成受訪旅行社表明如政府不推出新一輪「保就業」,很可能會進行裁員,籲政府繼續為旅遊業及其他特別困難的行

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2775000/2778249/20201016JHD003__ ...
執一半都冇問題,香港不需要咁多旅行社。

多謝藍屍支持政府議員啦

保就業冇 開關冇了期 封你關就話封就封 賠錢就唔肯 你地支持邊d人做議員 咪自己受返哂

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-10-18 08:11 AM 發表
多謝藍屍支持政府議員啦

保就業冇 開關冇了期 封你關就話封就封 賠錢就唔肯 你地支持邊d人做議員 咪自己受返哂
曱甴黑暴成日叫攬炒,乜只係想炒其他人人,自己唔使受啊?🤭🤭🤭🤭🤭

要脅政府

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-10-18 07:50 AM 發表

日本係首選 架佬出名要求高 佢哋多過我地咁多

我又唔覺得開左會多人中招

社交距離 確診群組 香港人都唔會真係痴埋去日本人度啦 除非日文叻 同日本確診朋友同檯食飯 但實際根本係各有各玩多 侍應 廚房又戴左口罩

感染風險 本地高於外國 最主要係 感染途徑多數出於群組聚會 3唔識7 語言不通 點會除罩傾計? ...
重點係 . 對方唔開俾你 .

旅發局攪既旅遊汽泡 , 都係得新加坡有興趣 .

執啦!班人跟本無野做,攞政府資助白出糧?

香港人大把錢,駛乜驚,繼續炒樓,炒股,炒勞。

引用:
原帖由 wskwan 於 2020-10-18 08:13 AM 發表

曱甴黑暴成日叫攬炒,乜只係想炒其他人人,自己唔使受啊?🤭🤭🤭🤭🤭
聽講係林奠既抗疫措施 真正大三罷

罷工 罷課 罷市

手足完全唔需要做任何野

但藍絲就講成攬炒派造成

佢哋點堵路 放火魔 裝修 都唔及林奠抗疫工作

原來藍絲議員先係真手足 完全達到手足既目的 效果仲係唔駛坐監 唔駛出力 唔駛犧牲

一個確診14日停業 搵人消毒 大於裝修威力

藍商店冇自由行條水 執笠

大陸人請都唔會黎

死曱甴攬炒成功

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-10-18 08:29 AM 發表

聽講係林奠既抗疫措施 真正大三罷

罷工 罷課 罷市

手足完全唔需要做任何野

但藍絲就講成攬炒派造成

佢哋點堵路 放火魔 裝修 都唔及林奠抗疫工作

原來藍絲議員先係真手足 完全達到手足既目的 效果仲係唔駛坐監 唔駛出力 唔駛犧牲

一個確診14日停業 搵人消毒 大於裝修威力

藍商店冇自由行條水 執笠

大陸人請都唔會黎 ...
嘩,講到殺人放火都大義凜然哦,果然係黑暴本色,「蔭敬」

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]