• 瀏覽: 21,876
  • 回覆: 228
  • 追帖: 1
全民派錢或者派入MPF 戶口,官商勾結

幫你老母臭西

6成仆街支持攬炒

求仁得仁

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-10-16 01:23 PM 發表
政府早前推出兩輪「保就業」計劃助本地企業紓困,但暫未知會否有第3輪。本港旅行社業界一項調查發現,逾8成受訪旅行社表明如政府不推出新一輪「保就業」,很可能會進行裁員,籲政府繼續為旅遊業及其他特別困難的行

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2775000/2778249/20201016JHD003__ ...
你開返一兩個國家 唔駛多 日韓都夠

香港人去日本 養起幾間廉航公司

歐洲開唔開都唔會幫到幾多

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-10-18 07:12 AM 發表

你開返一兩個國家 唔駛多 日韓都夠

香港人去日本 養起幾間廉航公司

歐洲開唔開都唔會幫到幾多
免隔離通關係相向架 . 香港單方便話開就開 ?

抗疫情況好過香港 . 跟本唔俾你去 .

抗疫情況差過香港 . 即係揾自已笨七 .

攬炒成功,求仁得仁

旅遊業很多曱甴

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-10-16 01:23 PM 發表
政府早前推出兩輪「保就業」計劃助本地企業紓困,但暫未知會否有第3輪。本港旅行社業界一項調查發現,逾8成受訪旅行社表明如政府不推出新一輪「保就業」,很可能會進行裁員,籲政府繼續為旅遊業及其他特別困難的行

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2775000/2778249/20201016JHD003__ ...
順其自然,適者生存

銀行中心D黑店執晒末??

保富計劃日日笑笑口數銀紙再比職員

長貧難顧

星加波系直接入個人MPF ac 而不是公司戶口,睇吓百佳點比返錢你?香港傭官黑到咁成日搬龍門,空置稅又不立法!

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-10-18 07:33 AM 發表

免隔離通關係相向架 . 香港單方便話開就開 ?

抗疫情況好過香港 . 跟本唔俾你去 .

抗疫情況差過香港 . 即係揾自已笨七 .
日本係首選 架佬出名要求高 佢哋多過我地咁多

我又唔覺得開左會多人中招

社交距離 確診群組 香港人都唔會真係痴埋去日本人度啦 除非日文叻 同日本確診朋友同檯食飯 但實際根本係各有各玩多 侍應 廚房又戴左口罩

感染風險 本地高於外國 最主要係 感染途徑多數出於群組聚會 3唔識7 語言不通 點會除罩傾計?

本地6至12人 組隊本地 自駕遊囉,咁樣 或者 都仲需要導遊~司機 小van旅行團
不過需要本地酒店 附近食肆 遊樂場所 盡量配合 一次滿足晒你 幾個要求
賺到人工 開支 免結業。

最大問題 係酒店 食肆營運 如何疫症期間 配合。唔出大堂 用apps訂餐,整靚啲外賣 直接送到酒店房門口 要點配合 酒店有人去 買嘢都可以預訂 集體訂購救救中小企 本地stay cation 消費購物團

完左 仲要 盡量點對點 送返屋企附近。

聽落難但務必實行1,2個月 捱住先啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]