• 瀏覽: 18,421
  • 回覆: 242
+3
去星咖坡太近啦,應去南極,或太空站,這裡暫沒有感染過案.

引用:
原帖由 上海妹 於 2020-10-16 12:20 PM 發表

點解冇野好玩?新加坡有雲頂又有金沙,環球影城,聖淘沙,食嘅又好,又乾淨,又安全,亞洲富豪都鐘意新加坡,點解話唔好玩?
如果你五年內去過一次,根本冇衝動再去!太細喇。

要開步行動,唔係咩都唔做絕對唔得

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2020-10-16 12:37 PM 發表

去牙龍無招牌海鮮飯店
不知幾好味

結霜橋喇沙
天天海南雞飯

再返金沙賭百家樂
不知幾爽
仲可以係小印度食印度菜,食榴連,正呀

引用:
原帖由 上海妹 於 2020-10-16 12:44 PM 發表

仲可以係小印度食印度菜,食榴連,正呀
Yeah
肉骨茶

遊乜9,你玩完返哩一身病又傳到周圍都係,又要全香港承受,永世都要帶口罩。

星加坡總數5萬
而家每日都係雙位數徘徊
政府竟然夠擔放星加坡人入香港唔隔離

引用:
原帖由 kenny1032 於 2020-10-16 10:24 AM 發表
其實係澳門唔肯開通比香港,還是香港唔肯開通去澳門?
梗係人哋唔制啦!澳門零感染咁耐😓

引用:
原帖由 nicekate 於 2020-10-16 12:41 PM 發表

如果你五年內去過一次,根本冇衝動再去!太細喇。
澳門你都冇得去

除左新加坡 你只可以揀離島 點知離島郊區村民又唔歡迎你地

新加坡可以幫到手 航空 酒店 旅遊 食肆 頂下癮先

最重要係 成功run到 就可以同外國開放 中央都冇藉口唔比返大陸

想清零先通關? 等2-3年啦 有疫苗 你唔係一定買到 買到唔係一定可以立即全球打到針 智能身分證都要換幾年 你想疫苗可以一次過全民打哂?

咁長期抗疫 有冇可能唔毀滅經濟?

但大陸果邊都唔會肯開 你一日唔清零 只要外國開左 中央見到會唔好睇 就會迫澳門同大陸開關 咁係有限人員往來下 你仲有生意做下 而多國都會更容易接受 新加坡冇事 日韓就有得傾啦 佢哋d 酒店 旅遊 唔死牙?

始終要由低風險國家做先,而家日本仲每日幾百單

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-10-16 01:04 PM 發表

澳門你都冇得去

除左新加坡 你只可以揀離島 點知離島郊區村民又唔歡迎你地

新加坡可以幫到手 航空 酒店 旅遊 食肆 頂下癮先

最重要係 成功run到 就可以同外國開放 中央都冇藉口唔比返大陸

想清零先通關? 等2-3年啦 有疫苗 你唔係一定買到 買到唔係一定可以立即全球打到針 智能身分證都要換幾年 你想疫苗可以一次過全民打哂?

咁長期抗疫 有冇可能唔毀滅經濟?  ...
同意,起碼打開一個缺口先,對商務客尤其重要

政府真的太心急,現階段不適宜實施開放政策

引用:
原帖由 kenny1032 於 2020-10-16 10:24 AM 發表
其實係澳門唔肯開通比香港,還是香港唔肯開通去澳門?
中港澳,香港已被out

冇乜天然景色嘅小地方,景點全部人工化,消費又貴,呢啲地方唔值得翻兜。

開內地關啦。沒興趣去星加波,甘細

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]