• 瀏覽: 4,058
  • 回覆: 59
引用:
原帖由 kenyu4190 於 2020-10-16 09:30 AM 發表

褔建省福市法庭代台灣市立案開庭啦!
唔得,要係開封府揾包大人審先夠“公正嚴明”

台灣只講政治不講公義, 白痴黃屍看清楚 

5個偷渡港人,唔見陸委會話司法互助??

潘媽媽有著破口大駡台灣的資格,她在這事件再一次受害!

台灣地方政府,為了政治,竟不肯申張公義!

呆灣跟美狗柒普之流咪一L樣,
只係識得9up,
有乜L嘢法理所言!

台灣又想政治碰瓷
用什麼司法互助間接表示自已的獨立國家的企圖

證據確鑿既殺人犯,都要拿黎做政治籌碼玩把戲!公義何在?香港女仕小心唔好跟男友過去玩,一陣有事無人幫到你

台灣玩嘢,  死者不是台灣人,  闊佬懶理,  一張入台證咁簡單,  玩出多樣花招,  又要證據, 又要初心, 又要司法互助,  要求多多, 巧立明目 得寸進呎,  台灣人內鬥內行,   外鬥外行,  費9事理佢,  陳某快D置限期, 限期一到沒有入台證,    一走了之…. 返大陸,  去美英要求政治庇護      陳某在HK沒有犯罪,他是相信自己值得擁有每人應享有的自由和不可剝奪的權利。  YANKEE 也會站在他一方

引用:
原帖由 mawongching 於 2020-10-16 10:21 AM 發表

在中國台灣地方犯案,中國香港人殺中國香港人,由中國人民法院審理有何不妥?
一國多制,唔同制的地方點樣可以互審。
你咁講,係唔係支持在香港犯法,內地審理都得先?

引用:
原帖由 鼠貓 於 2020-10-16 02:51 PM 發表

一國多制,唔同制的地方點樣可以互審。
你咁講,係唔係支持在香港犯法,內地審理都得先?
上級既官管理下級既官...下級處理唔倒既事.
自然由上一級去理..一級級上. 總有一級管到2區既官在.
由佢指派,委位法官去審. 咪合晒法囉...

當然台灣到時又會唔合作比資料了...

個犯企係門口都唔俾人入,究竟邊個玩野呢?

引用:
原帖由 guydan 於 2020-10-16 10:47 AM 發表
台灣又想政治碰瓷
用什麼司法互助間接表示自已的獨立國家的企圖
所以今次可能習總叫 林鄭安排 台灣殺人案件 交上去中央跟進.
咁樣台灣做咩小動作都多餘. 犯人在中央手. 案情又有晒資料. 物證台灣都肯定掉晒...
所以由中央快快手處理咪OK囉...唔使判死..判返廿年咪順晒氣囉...

民進黨理得你甚麼申張正義, 佢只想話俾人知香港根本無需修訂逃犯條例都可以進行兩地司法互助, 去年搞修訂只係想將人送中, 所以香港無可能中佢圈套

引用:
原帖由 charlir2005 於 2020-10-16 04:02 PM 發表
民進黨理得你甚麼申張正義, 佢只想話俾人知香港根本無需修訂逃犯條例都可以進行兩地司法互助, 去年搞修訂只係想將人送中, 所以香港無可能中佢圈套

...
咁應該一早就移交左犯啦...仲使攪到依家都仲關晒門. 窗口又係咁移位...

引用:
原帖由 kid_a 於 2020-10-16 04:08 PM 發表

咁應該一早就移交左犯啦...仲使攪到依家都仲關晒門. 窗口又係咁移位...
玩政治囉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]