• 瀏覽: 2,150
  • 回覆: 41
觸發港府修訂《逃犯條例》的台灣殺人案疑犯陳同佳,去年10月刑滿出獄曾表示會赴台自首,但至今仍未出發。據了解,台灣方面拒絕

此乃危險人物, 人地國家又點會比佢自由入境

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201015/bkn-20201015153726646-1015_00822_001.html

74X
未審點知危險???
可能無罪呢

假定有罪呀
香港受完, 有咩同佳仔傾就得啦........佢去定唔去唔關政府事wor

萬能插蘇 X 冷血殺人犯,  真係唔好彩   要帶眼識人!!!!!!!!!!!   陳某在HK沒有犯罪  他值得擁有每人應享有的自由和不可剝奪的權利  台灣佬玩嘢,  不如一走了之, 免受政治逼害  去美國有政治庇護,  YANKEE一定與他站在一起   回大陸重新做人,

人地國家 

偷渡囉 ...   

「講一套、做一套」

好明顯有人係度玩野 ...   

引用:
原帖由 hermanqk 於 2020-10-15 05:16 PM 發表
偷渡囉 ...   
偷渡變第13門徒

引用:
原帖由 hermanqk 於 2020-10-15 05:16 PM 發表
偷渡囉 ...   
台灣唔批就要偷渡??曱甴果然冇隻正常
iPhone買唔到就搶呀

台灣陸委會昨晚指,案件涉及台港雙方管轄權及相關公權力之行使,必須先完成相關法律程序,並由台港雙方政府談好相關事宜,才有陳同佳來台入境問題。

台灣想同港府點傾?邊條台灣法律容許台灣同香港傾?

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-10-15 05:22 PM 發表

台灣唔批就要偷渡??曱甴果然冇隻正常
iPhone買唔到就搶呀
有人要求陳同佳到台灣投案
但卻不接受其入台證申請

偷渡只係
無辦法中既辦法 ...

引用:
原帖由 74x 於 15/10/2020 17:04 發表
觸發港府修訂《逃犯條例》的台灣殺人案疑犯陳同佳,去年10月刑滿出獄曾表示會赴台自首,但至今仍未出發。據了解,台灣方面拒絕

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201015/photo/bkn-20201015153726646-1015_00822_001_01b.jpg?20201015161320

此乃危險人物, 人地國家又點會比佢自由入境

新聞來源連結 ...
連管浩鳴都唔畀入境,就知台灣要繼續利用陳同佳撈政治本錢。

弓起陳同佳在香港重新做人過新生活.

引用:
原帖由 SiuAlvin 於 15/10/2020 17:24 發表
台灣陸委會昨晚指,案件涉及台港雙方管轄權及相關公權力之行使,必須先完成相關法律程序,並由台港雙方政府談好相關事宜,才有陳同佳來台入境問題。

台灣想同港府點傾?邊條台灣法律容許台灣同香港傾? ...
台灣不嬲無法治,想點就點。

用特區護照上機去台灣,然後申請落地簽證,這是港人赴台的其中一個合法途徑,到時台灣移民當局通知台警方拉人便可,使乜兩地商妥呢,揾嚟搞啫

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]