• 瀏覽: 14,317
  • 回覆: 261
引用:
原帖由 神經箭 於 2020-10-15 09:16 PM 發表

可惜佢地已經長大成人,唔使人喂。
有條件唔睬老豆。
都唔好比人企在頭上拉屎

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-10-15 21:19 發表

咁又唔怕,人會變;想當年我次次參加六四遊行,一心想中國民主。
好在我醒得早姐。
如來如此,正是因果自負

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-10-15 21:30 發表

都唔好比人企在頭上拉屎
咁又未咁嚴重。

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-10-15 09:27 PM 發表

你知我知系唔夠嘅,睇下六四晚會人數未減,港、台反中比例唔細也!
我所見的青年人,反中仍然系多數。
醫生唔會同病人講民主, 學校唔會同學生講民主.

唔識野既就唔好阻住人地做野.
識野既從來都唔會認為佢一定要說服到班傻仔, 講到咪講, 唔得咪算.
所有政權都係由暴力機關支持, 原因正正係咁.

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-10-15 21:32 發表

如來如此,正是因果自負
當年絕大部分港人支持民主,次次遊行都好墟䧟。大陸都過半數人想民主,包括不少共產黨員。

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-10-15 21:36 發表

當年絕大部分港人支持民主,次次遊行都好墟䧟。大陸都過半數人想民主,包括不少共產黨員。
當年…
我好多同學話維園有囡又有免費餐,但我一次都冇去

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-10-15 21:34 發表

醫生唔會同病人講民主, 學校唔會同學生講民主.

唔識野既就唔好阻住人地做野.
識野既從來都唔會認為佢一定要說服到班傻仔, 講到咪講, 唔得咪算.
所有政權都係由暴力機關支持, 原因正正係咁. ...
哈哈哈哈!香港依家醫護講民主、學校大講民主。黃絲講民主、藍絲都系講緊民主。死未?

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-10-15 21:36 發表

如果你女人不忍你,你怎么辦?
可否教教我
好彩我老婆唔黃唔藍,不過黃都冇計,最多約法三章;屋企不談政治。唔通離婚咩?

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-10-15 21:38 發表

當年…
我好多同學話維園有囡又有免費餐,但我一次都冇去
當年唔會,參與的人系真心自發的。(受薪例外)

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-10-15 21:43 發表

當年唔會,參與的人系真心自發的。(受薪例外)
所以咪講咗:因果自負

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-10-15 21:40 發表

好少人忽悠了一個事實
8964香港應該沒有人支持共產黨
現在香港支持共產黨的有沒有比六四多?
到底是誰失去了民心?
咁又真系多咗好多人醒覺。不過我唔滿意;建制都要追求普選,咁即系點?

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-10-15 21:46 發表

說句實話,香港當初與現在支持暴徒的台灣本質上系一樣
現在只是大陸換成香港,香港變成台灣
唔明?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]