• 瀏覽: 14,320
  • 回覆: 261
引用:
原帖由 breadstick 於 2020-10-16 09:05 發表

其實,蔡英文政府暗地裡出錢出力攪香港暴動.

也快有報應.
天網恢恢.
天網網開一面果度慘也!

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-10-16 09:08 AM 發表

天網網開一面果度慘也!
箭兄,時勢而已,今日中國已無甚顧忌,考慮嘅係時機同最小嘅影響。

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-10-15 01:51 PM 發表
起碼目前不會。
我個仔同女婿都系黃絲,佢地唔睬我,block咗屈濕與電話。我可以點?打七佢地?有用咩?女兒都系黃,不過費事理我的「政見」,當我儍嘅。
我可以點?
信仰可以改變,但一定要有使人改觀的「理由」。民主是港、台新一代的共識,在大陸也大不乏人。要改,請用「亊實」說服他們。

此消待彼長
尚未見文章
一黨真雄起
歸心不用強 ...
民主毒真系可怕,什么共識。越來越覺得民主毒同白粉一樣。民主毒根本就是種姓制度。階級固化。美帝為什么喜歡推銷民主毒。睇下台灣政治,國民黨想做只無甘聽話不自帶狗糧的看門狗。結果就美帝養的聽話又肯自備狗糧的民進黨打敗。國民黨最終被瓦解就是因為國民黨內部已經被CIA滲透。
台灣被聽話又自備狗糧的民進黨控制之后,以後乖乖做美帝奴。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-10-16 10:03 AM 發表

箭兄,時勢而已,今日中國已無甚顧忌,考慮嘅係時機同最小嘅影響。
民主毒同白粉一樣,中了以後,就失去自我

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-10-16 07:10 AM 發表

真系唔知佢地點惗嘢。佢地全部唔生。
有無聽過用老鼠搞的沉淪實驗?

有興趣自己搜沉淪實驗.

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-10-15 03:06 PM 發表

兩個block咗,一個當我儍。除了等,就是等,等到中國真正雄起囉。果時唔使我多費唇舌了。
block你是他們的損失。
未block你的那個算孝順了, 跟她風花雪月就行了。
始終去年那麼難捱都捱過了。
世界局勢也不是個人主觀願望能左右的, 由他吧!

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-10-16 10:03 發表

應該系,所以認為大陸唔會武統台灣。香港唔會一制。

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2020-10-16 10:09 發表

民主毒真系可怕,什么共識。越來越覺得民主毒同白粉一樣。民主毒根本就是種姓制度。階級固化。美帝為什么喜歡推銷民主毒。睇下台灣政治,國民黨想做只無甘聽話不自帶狗糧的看門狗。結果就美帝養的聽話又肯自備狗糧的民進黨打敗。國民黨最終被瓦解就是因為國民黨內部已經被CIA滲透。
台灣被聽話又自備狗糧的民進黨控制之后,以後乖乖做美帝奴。 ...
十分認同,民主最恐怖系
無法制止外力、無法對付壞人。一上癮就沉迷落去。

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-10-16 10:46 發表

有無聽過用老鼠搞的沉淪實驗?

有興趣自己搜沉淪實驗.
香港扮演緊啦。

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-10-16 11:04 發表

block你是他們的損失。
未block你的那個算孝順了, 跟她風花雪月就行了。
始終去年那麼難捱都捱過了。
世界局勢也不是個人主觀願望能左右的, 由他吧! ...
同意,女兒對我唔錯,只系政見唔同姐。

幸福非必然
民主必然術,迷惑人心!
受過苦的孩子才懂事。
今日疫情,小學生多珍惜上學的日子!
染上民主毒的父母看得懂嗎!?

引用:
原帖由 克人憎 於 2020-10-16 13:09 發表
幸福非必然
民主必然術,迷惑人心!
受過苦的孩子才懂事。
今日疫情,小學生多珍惜上學的日子!
染上民主毒的父母看得懂嗎!?
佢地相信「一人一票普選必須爭取」。父母就一半半啦。

始終未試過民主癮,對民主總有好奇。

討獨檄文未發出,集結號尚未吹响!同樣適用於中印之爭!
倘若突襲,史家如何下筆,教課書又如何能上架?
真心不明白仗從何而來

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-10-16 03:53 PM 發表

佢地相信「一人一票普選必須爭取」。父母就一半半啦。

始終未過,對民主總有好奇。
民主非必然
美國歷史民主尤來是死剩種才有的民主投票權,還要是戰爭后戰勝方死剩種才有的特權!
戰敗方民主從何說起?!

引用:
原帖由 克人憎 於 2020-10-16 16:48 發表

民主非必然
美國歷史民主尤來是死剩種才有的民主投票權,還要是戰爭后戰勝方死剩種才有的特權!
戰敗方民主從何說起?!
依的系你知我知,不過佢地唔知。
中央冇話「民主冇漆用」,香港政府與建制更加系推波助瀾。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]