• 瀏覽: 7,563
  • 回覆: 44
引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-10-15 10:00 PM 發表

全殲?八百萬黨軍係二戰後蔣中正自己建立指揮架柒碌蔣光頭指揮低能.剩係淮海戰役已經損失約60萬人.三大戰役更加共計損失2百萬主力軍各地黨軍紛紛加入老解以免被殲滅儍仔. ...
你試吓美帝殺晒老解黑警
跟住你請返1千萬廢老
同人地用最先進武器打睇吓點?

引用:
原帖由 stormy10 於 2020-10-17 09:00 AM 發表

冇你野。
做咩唔講赤共嘅分離主義?

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-10-17 09:22 AM 發表

你諗咗咁耐先回覆.以為你瓜Q咗添韓戰咁大差距都攪唔掂老解.而家仲諗.尾軍先冇你咁on9送人頭D所謂高科技武器來來去去咪飛機導彈有冇粒子砲/死光槍吖冇就收皮啦!學人講軍事 ...
唔通學你講粒子死光
你再95搭8我真係費事理你
係共軍條命咁賤先成日冧人堆做炮灰

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-10-17 06:24 PM 發表

咁尾軍D高科技武器係乜呢?儍侵定你吖打唔贏人就話人海戰術.正正係D愚人廢將自我安慰嘅方式
愚人廢侵略南韓
彭德懷講明送死都要夾硬嚟
結果被美帝殺敗
吸收經驗自此中印中越都用同一招
送頭衝一嘢然後自動較腳
宣佈勝利領土少咗
後世睇唔明議論紛紛

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-10-18 03:58 PM 發表

嘩.呆灣白痴又自造歷史
麥克阿瑟唔知點解被切換呢?!
布來德利唔知點解講响錯誤嘅時間.地點同錯誤嘅敵人交手呢?
歷史唔會因你9噏而改變架
連尾🐶都承認韓戰係失敗之戰你居然反契大佬.該當何罪:sm ...
我都未講韓戰米格15橫空出現最強武器
史稱米格走廊
越共又米格21
戰機中嘅譚校長
甚麽錯誤時間地點敵人
相信毛主席父子最有感受
杜魯門總統唔聽麥帥講用原子彈都打贏你赤共殺埋你毛太子共軍死人無數
你搵人寫10本書都補唔返啦

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-10-18 09:04 PM 發表

哈哈.你班尾🐶咪又响鴨綠江比老解趕到返漢城連步兵老解都打唔贏.你尾🐶老大真係廢到冇倫
你真係聽得謠言太多
毛主席係話過38線就出兵
掂行掂過鴨綠江
亞視拍過特輯
點都好,史上第1場噴射機空戰
文明美帝有原子彈不用
共版歷史就成日話自己小米加槍
講大話唔諗眨眼

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-10-18 10:02 PM 發表

你都白膠痴繼續作你歷史啦!
老解剩係講過不准過17度線喳

朝鮮戰爭爆發70週年:鮮為人知的八個歷史細節和現實意義- BBC News ...
2020年6月25日 — 中國政府曾反覆警告如果打過三八線,中國將出兵。當時印度駐中國大使潘尼迦充當兩個陣營的溝通渠道。時任中國 ...
Imagewww.cuhk.edu.hk › ics › articlesPDF

中國出兵朝鮮決策的是非成敗 - CUHK
軍的困難處境,使毛澤東認識到「朝鮮戰爭有長期化的可能」,並決定讓敵人進. 至三八線 南北地區,在志願軍後續部隊到齊後再戰。 毛澤東就此 ...

兵發鴨綠江:抗美援朝決策的台前幕后 - 中國共產黨新聞網 - 人民網
周恩來后來的回憶,也講過毛澤東出兵朝鮮的底線問題,他說:“當時,我們發表政府聲明, 警告美國不要越過三八線,進逼鴨綠江,否則, 中國 ...
Imagehk.epochtimes.com › news

史太林毛澤東金日成三方共謀發動韓戰|大紀元時報香港|獨立敢言的 ...
2017年5月12日 — 同日,史太林向毛澤東發來電報,建議中共政府:「你們如欲支援北韓,至少應將五六個師迅速推進至三八線,以便北韓同志 ...

「抗美援朝」的真正原因 - 開放雜誌
2014年1月11日 — 應該說,韓戰是中共取得政權後發動的第一次對外侵略 ... 中方對美國人的警告 是以三八線為界的,不是鴨綠江,以三八線為 ...

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-10-19 10:20 AM 發表

你以為換D9噏資料就當係吖若果有呢D所謂警告仲等到你尾🐶軍打到鴨綠江邊先郁你
多方資料都9噏
淨係睇你共版洗腦歷史

引用:
原帖由 建國川 於 2020-10-19 10:26 AM 發表

台灣的導彈技術無法擺脫防空導彈,想點打先

富比世:陸若奪島台巡弋飛彈可攻擊上海和北京- 軍事- 中時新聞網
2020年7月19日 — 這些射程較短的飛彈本質在於防禦,而台灣為了還擊,部署了萬劍集束巡弋飛彈與雲峰遠程地對地巡弋飛彈。
Imagewww.rfi.fr › 法廣 › 中國

傳台灣上周在東部外海試射雲風中程巡弋飛彈射程1500公里 - RFI
2020年4月27日 — 台灣中科院長期從事飛彈系統研發,四月測試,「強弓項目」天弓三型增程型防空飛彈失敗後,從4月5日到19 日, ...
Imagewww.ettoday.net › 軍武

美中軍力報告低估台灣戰力! 富比世:忽略台灣「長程巡弋」飛彈 ...
2020年9月3日 — 他指出,五角大廈的報告最令人吃驚的是全然忽略台灣越來越多的長程巡弋飛彈。由台灣中科院研發的雲峰飛彈,  ...
Imagewww.setn.com › 政治

台灣沒在怕!首證實有「雄2E巡弋飛彈」 國防部預算曝光| 政治| 三立 ...
2020年9月26日 — 中國解放軍近期發布一次試射十枚「東風-11A」型飛彈的影片, 針對台灣意味濃厚;國防部在109年度預算書公開 ...

2021年量產射程超過1000公里雄二E巡弋飛彈打擊面涵蓋解放軍東部和 ...
2019年12月30日 — 未來國軍將整個雄二E巡弋 飛彈機動發射車系統超過百組,部署 ... 超音速陸基型反艦飛彈的運用,除可由陸上就掌控整個台灣 ...
www.upmedia.mg › news_info

強化反制戰力雄二E巡弋飛彈性能提升到射程1000公里-- 上報/ 調查
2020年4月30日 — 中科院研發量產射程600公里的雄二E巡弋飛彈即將結案,因應中國軍事威脅日增,據了解,雄二E巡弋飛彈在量產...
Imagem1a2.pixnet.net › blog › post

飛彈界的忍者 從台灣量產巡弋飛彈談起@ 決定長住台灣的北極熊:: 痞 ...
12月8日,台灣國防部副部長趙世璋首度向立法院證實正在量產巡弋飛彈。長期以來,國內外都在對台灣是否研發雄2E巡弋飛彈有諸多揣測, ...

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-10-19 10:42 AM 發表

唔夠你呆灣洗腦勁黑可以講成白8百萬國軍全尾式裝備都可以被老解殲滅.仲死話轉進呆灣唔係失敗
你有冇睇清楚

Imagewww.cuhk.edu.hk › ics › articlesPDF

中國出兵朝鮮決策的是非成敗 - CUHK
軍的困難處境,使毛澤東認識到「朝鮮戰爭有長期化的可能」,並決定讓敵人進. 至三八線 南北地區,在志願軍後續部隊到齊後再戰。 毛澤東就此 ...

兵發鴨綠江:抗美援朝決策的台前幕后 - 中國共產黨新聞網 - 人民網
周恩來後來的回憶,也講過毛澤東出兵朝鮮的底線問題,他說:“當時,我們發表政府聲明, 警告美國不要越過三八線,進逼鴨綠江,否則, 中國 ...

唔信中大都信共產黨新聞網啩~

引用:
原帖由 建國川 於 2020-10-19 10:44 AM 發表

呢隻也都唔知存唔存在,中程導彈根本台灣無能力研製,又未射過,真係鄧D漁船擔心
已射,出年量產
就算雄2E已夠殺

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-10-19 12:02 PM 發表

禾係唔信你條呆灣化膿L

https://youtu.be/s9nIGOp9-G8

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-10-19 12:09 PM 發表

居然睇大陸洗腦節目咁冇骨氣.點做呆灣獨L吖快D叫痔紅大師保佑你啦!

2020.09.29 《BTV檔案》-國慶必看朝鮮戰場局勢越來越失控, 毛主席始料未及, 當即表示: 如果美國人越過了三八線, 中國將出戰!【·抗美援朝】 網友隨時點評近期 ...

貼毒果大妓院又屌貼共媒又屌
又係公字都贏

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-10-19 12:24 PM 發表

單純使用亞音速巡航導彈突防概率好低,敘利亞嗰度連具有一定隱身能力嘅巡航導彈都一樣大量攔截,只有少數擊中一些無關重要嘅目標。
又信埋呢共媒假新聞
整超音速盞熱辣辣呀茂都睇到
呢啲嘢有辣有唔辣

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-10-19 06:13 PM 發表

你估仲係沙漠風暴時代咩?
癲佬侵炸完一鑊以後都唔敢再嚟啦,證明呢招成本高效果差。
你又喺度自hi乜嘢啊~
美帝用完又用咩唔敢再嚟啊~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]