• 瀏覽: 7,560
  • 回覆: 133
引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-17 06:01 PM 發表

唔通學你講粒子死光
你再95搭8我真係費事理你
係共軍條命咁賤先成日冧人堆做炮灰
咁尾軍D高科技武器係乜呢?儍侵定你吖打唔贏人就話人海戰術.正正係D愚人廢將自我安慰嘅方式

引用:
原帖由 相思哀愁 於 2020-10-16 11:13 AM 發表
在東亞這個魔鬼練級房
老大有俄羅斯 中國 美國
老二有日本
老三有韓國
老四有朝鮮
第五才是台灣
試問,上述的,台灣能惹得起誰呢?更別說要打贏誰了。
或者應該說,在地球的其他地緣政治上,台灣都可能獨立,但是在東亞,真的沒可能。 ...
島上的綠頭蛙都是你這種傻仔嗎?如果是,那我就放心了!🤣🤣🤣

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-10-17 06:24 PM 發表

咁尾軍D高科技武器係乜呢?儍侵定你吖打唔贏人就話人海戰術.正正係D愚人廢將自我安慰嘅方式
愚人廢侵略南韓
彭德懷講明送死都要夾硬嚟
結果被美帝殺敗
吸收經驗自此中印中越都用同一招
送頭衝一嘢然後自動較腳
宣佈勝利領土少咗
後世睇唔明議論紛紛

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-18 12:46 PM 發表

愚人廢侵略南韓
彭德懷講明送死都要夾硬嚟
結果被美帝殺敗
吸收經驗自此中印中越都用同一招
送頭衝一嘢然後自動較腳
宣佈勝利領土少咗
後世睇唔明議論紛紛 ...
嘩.呆灣白痴又自造歷史
麥克阿瑟唔知點解被切換呢?!
布來德利唔知點解講响錯誤嘅時間.地點同錯誤嘅敵人交手呢?
歷史唔會因你9噏而改變架
連尾🐶都承認韓戰係失敗之戰你居然反契大佬.該當何罪

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-10-18 03:58 PM 發表

嘩.呆灣白痴又自造歷史
麥克阿瑟唔知點解被切換呢?!
布來德利唔知點解講响錯誤嘅時間.地點同錯誤嘅敵人交手呢?
歷史唔會因你9噏而改變架
連尾🐶都承認韓戰係失敗之戰你居然反契大佬.該當何罪:sm ...
我都未講韓戰米格15橫空出現最強武器
史稱米格走廊
越共又米格21
戰機中嘅譚校長
甚麽錯誤時間地點敵人
相信毛主席父子最有感受
杜魯門總統唔聽麥帥講用原子彈都打贏你赤共殺埋你毛太子共軍死人無數
你搵人寫10本書都補唔返啦

引用:
原帖由 catcloud 於 2020-10-14 07:17 PM 發表
https://www.setn.com/News.aspx?NewsID=830869

中共頻頻對台文攻武嚇,台海局勢緊張,而外、離島是防衛台灣的前線,現就傳出軍方有意在東引佈建「地對地」飛彈基地,若真是如此,依我國現有的各類飛彈,射程將能涵蓋中國上海、南京等重要城市及設施。

如果,真係攻擊上海,中共會還手嗎? ...
到時可能會射個核彈過去,真正是寧可台灣唔長草,也要收回台灣島。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-18 08:29 PM 發表

我都未講韓戰米格15橫空出現最強武器
史稱米格走廊
越共又米格21
戰機中嘅譚校長
甚麽錯誤時間地點敵人
相信毛主席父子最有感受
杜魯門總統唔聽麥帥講用原子彈都打贏你赤共殺埋你毛太子共軍死人無數
你搵人寫10本書都補唔返啦:smil ...
哈哈.你班尾🐶咪又响鴨綠江比老解趕到返漢城連步兵老解都打唔贏.你尾🐶老大真係廢到冇倫

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-10-18 09:04 PM 發表

哈哈.你班尾🐶咪又响鴨綠江比老解趕到返漢城連步兵老解都打唔贏.你尾🐶老大真係廢到冇倫
你真係聽得謠言太多
毛主席係話過38線就出兵
掂行掂過鴨綠江
亞視拍過特輯
點都好,史上第1場噴射機空戰
文明美帝有原子彈不用
共版歷史就成日話自己小米加槍
講大話唔諗眨眼

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-18 09:55 PM 發表

你真係聽得謠言太多
毛主席係話過38線就出兵
掂行掂過鴨綠江
亞視拍過特輯
點都好,史上第1場噴射機空戰
文明美帝有原子彈不用
共版歷史就成日話自己小米加槍
講大話唔諗眨眼 ...
你都白膠痴繼續作你歷史啦!
老解剩係講過不准過17度線喳

台灣敢打非軍事地區, 就肯定留島不留人

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-10-18 10:02 PM 發表

你都白膠痴繼續作你歷史啦!
老解剩係講過不准過17度線喳

朝鮮戰爭爆發70週年:鮮為人知的八個歷史細節和現實意義- BBC News ...
2020年6月25日 — 中國政府曾反覆警告如果打過三八線,中國將出兵。當時印度駐中國大使潘尼迦充當兩個陣營的溝通渠道。時任中國 ...
Imagewww.cuhk.edu.hk › ics › articlesPDF

中國出兵朝鮮決策的是非成敗 - CUHK
軍的困難處境,使毛澤東認識到「朝鮮戰爭有長期化的可能」,並決定讓敵人進. 至三八線 南北地區,在志願軍後續部隊到齊後再戰。 毛澤東就此 ...

兵發鴨綠江:抗美援朝決策的台前幕后 - 中國共產黨新聞網 - 人民網
周恩來后來的回憶,也講過毛澤東出兵朝鮮的底線問題,他說:“當時,我們發表政府聲明, 警告美國不要越過三八線,進逼鴨綠江,否則, 中國 ...
Imagehk.epochtimes.com › news

史太林毛澤東金日成三方共謀發動韓戰|大紀元時報香港|獨立敢言的 ...
2017年5月12日 — 同日,史太林向毛澤東發來電報,建議中共政府:「你們如欲支援北韓,至少應將五六個師迅速推進至三八線,以便北韓同志 ...

「抗美援朝」的真正原因 - 開放雜誌
2014年1月11日 — 應該說,韓戰是中共取得政權後發動的第一次對外侵略 ... 中方對美國人的警告 是以三八線為界的,不是鴨綠江,以三八線為 ...

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-19 09:59 AM 發表

朝鮮戰爭爆發70週年:鮮為人知的八個歷史細節和現實意義- BBC News ...
2020年6月25日 — 中國政府曾反覆警告如果打過三八線,中國將出兵。當時印度駐中國大使潘尼迦充當兩個陣營的溝通渠道。時任中國 ...
Imagewww.cuhk.edu.hk › ics › articlesPDF

中國出兵朝鮮決策 ...
你以為換D9噏資料就當係吖若果有呢D所謂警告仲等到你尾🐶軍打到鴨綠江邊先郁你

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-15 02:42 PM 發表

當然係呆灣炸大6易D
大6咁大,點擋?
台灣的導彈技術無法擺脫防空導彈,想點打先

引用:
原帖由 建國川 於 2020-10-19 10:26 AM 發表

台灣的導彈技術無法擺脫防空導彈,想點打先
大陸雖大,但你D技術又垃圾導彈射程又短,可以射去邊,沿海D防空都夠對付你

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-10-19 10:20 AM 發表

你以為換D9噏資料就當係吖若果有呢D所謂警告仲等到你尾🐶軍打到鴨綠江邊先郁你
多方資料都9噏
淨係睇你共版洗腦歷史

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]