• 瀏覽: 61,464
  • 回覆: 12
  • 追帖: 4
+26
引用:
原帖由 你假誠 於 2020-10-14 12:28 PM 發表
港人治港。高度自治。

大陸版
自己的施政報告靠邊站,即話比人知現在不是自己的施政。

引用:
原帖由 ingredient 於 2020-10-14 12:58 PM 發表

根本就係咁,只欠未講出口。
香港今時今日,多謝兩個數字領導,689,777。
一個搞港獨一個搞送中?搞到分化了香港人,搞到香港完了。

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2020-10-14 01:30 PM 發表
特首上深圳求習大大救港,傾得成就可以係施政報告講出嚟
唔係傾得成係廳得明。

引用:
原帖由 foxhode 於 2020-10-14 01:55 PM 發表

卑班67港人知道賓個做莊,賓個做閒
從來都話河水不犯井水。

引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 2020-10-14 02:12 PM 發表

基本法有寫咩?
文字唔同可能意思一樣,因為國家幾個領導人公開講過。

引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 2020-10-14 02:20 PM 發表

可能
咁依家揸莊個位點講呢
咁就今日宣佈一國一制吧,歡迎。

引用:
原帖由 foxhode 於 2020-10-14 03:52 PM 發表

銅鑼灣書店買埋的犯河水的嘢你又吾講
原來甘,一間書店代表一個正府,
一個人叫港獨代表香港人搞港獨。

引用:
原帖由 半夏來了工人 於 2020-10-14 04:10 PM 發表
都指望中央政府送福利,香港想下自己為大陸做了什麼?
三四十年前做晒現在坐享其成,當年如果冇香港幚助中國冇今日。

引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 2020-10-14 06:36 PM 發表

唔使補嚟補去啦!
綠印者後代
大陸人後代
瀨共友

以你呢D 2打6
真係初中都俾多你
綠印者後代係大陸人後代有問題嗎?
1974年前很多大陸人來港全部都黑印,
現在香港九成都係大陸人後代。

引用:
原帖由 輪大碩士仔 於 2020-10-15 09:35 AM 發表
誠哥四叔彤叔郭得勝都係大陸落黎,唔明d新界佬點解咁自我感覺良好;英國佬俾丁權你地,就係等你地不思進取! 開埠以來都出唔到一個富豪,反而出到眾多黑社會猛將,可悲!721事件,就係依班鄉黑打香港市民! ...
有個新界佬代表公開講,香港冇地?如果政府肯比錢,祠堂都可以拆比佢。

引用:
原帖由 生果金 於 2020-10-15 03:08 PM 發表
莫講話國家政府同地方政府。

一間分公司準備出報告,總公司老細話有重要指示同更新,咁分公司等埋總公司最新update先出報告。

有幾出奇?!正常過正常! ...
總公司老細用自己心血及財力去開設分工公司的,
香港包含了世界各國資金及物業,
香港人經年的奮鬥得來的,
回歸幾乎無條件的,係兩回事。

如果你幾個仔困難時送了一個比人養,
四十年後個仔有毛有翼,你話要佢返來你身邊,他會完全廳你話嗎?

引用:
原帖由 生果金 於 2020-10-15 09:25 PM 發表

送個仔比人養?!
又係日本侵略戰爭對中國利多於弊嘅仆街曱甴歪理邏輯!

香港係中國香港!
中國政府對香港特區政府有絕對管轄權。
咁唔滿意勸你都係趁英美加澳台收曱甴早日走人喇! ...
為何有回歸?以前香港去了邊?

引用:
原帖由 商界小小朋友 於 2020-10-19 03:46 PM 發表
勞工及福利局在一至兩周內將啟動把法定假期與公眾假期看齊的工作,毋須等待《施政報告》。已經提前考慮了,只是押後無需驚訝。無需上綱。
押後無需驚訝?更改《施政報告》配合龍頭深圳發展。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]