• 瀏覽: 16,830
  • 回覆: 135
+10
其實大家都心知肚明,值得注意既係法媒公開踢爆

真係無恥無極限

引用:
原帖由 topwai~威威 於 2020-10-13 12:22 AM 發表
外國媒體報道,由美國、英國、澳洲、加拿大和紐西蘭組成的「五眼聯盟」表示,通訊軟件的「點對點」加密,使到監督成為不可能,呼籲科技公司「將公共安全嵌入系統設計內」,「以易讀且可使用的格式」讓執法單位得以進入。
該聯盟聲明點名通訊軟件Signal、Telegram、Facebook旗下Messenger和WhatsApp,認為這類加密應用程式成長對公共安全構成重大挑戰,又指各國政府和國際機構間認為必須採 ...
五眼要威脅全世界國家安全。

無後門係罪

引用:
原帖由 roger135 於 2020-10-13 12:34 AM 發表
依d國家得啖笑
呢個世界就係咁,只要歪理多人信,就會變真理😔😔😔
好似12瞞徒咁,自己犯罪唔想孭刑責,著草被拉,居然聲大大,講到好似無辜被拉😡😡😡😡

嘩,咁仲得了既

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2020-10-13 07:24 發表

呢個世界就係咁,只要歪理多人信,就會變真理😔😔😔
好似12瞞徒咁,自己犯罪唔想孭刑責,著草被拉,居然聲大大,講到好似無辜被拉😡😡😡😡 ...
世界道德價值被扭曲

五眼聯盟可以正式易名屎眼聯盟

屎眼聯盟肯定喜歡開後門!

五屎聯盟有名你叫,唔開後門邊有嘢玩。

咪信五屎眼講野, 很大機會一開始就已經有晒後門. 現在只是掩飾以前的罪

鄙視呢班屎眼🤔🤔

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-10-13 02:40 AM 發表

這是假新聞!
「五眼聯盟」故意放風,令人以為呢類通訊軟件目前冇後門
其實.......門......早己存在
未必吧,如果華為有後門,wechat有後門五眼無理由不以此釘死中國而用D莫須有嘅理由

引用:
原帖由 topwai~威威 於 2020-10-13 12:22 AM 發表
外國媒體報道,由美國、英國、澳洲、加拿大和紐西蘭組成的「五眼聯盟」表示,通訊軟件的「點對點」加密,使到監督成為不可能,呼籲科技公司「將公共安全嵌入系統設計內」,「以易讀且可使用的格式」讓執法單位得以進入。
該聯盟聲明點名通訊軟件Signal、Telegram、Facebook旗下Messenger和WhatsApp,認為這類加密應用程式成長對公共安全構成重大挑戰,又指各國政府和國際機構間認為必須採 ...
香港有200萬+1係白痴會信5眼冇監控的🤭🤭🤭默克爾已經係證據,美國佬亦承認,你吹咩🤭🤭🤭

根本一路以來五眼連屎都監視緊全世界!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]