• 瀏覽: 16,800
  • 回覆: 135
+10
屎眼聯盟又係赤裸裸嘅雙重標準

引用:
原帖由 manyau622 於 2020-10-13 03:53 AM 發表
赤裸裸的, 國際雙重標準?
國家不強的話, 就任人擺佈?
總之龍門任佢搬

咁撚似某D沽空機構嘅搵唔到痛腳就屈

嗡乜?

引用:
原帖由 topwai~威威 於 2020-10-13 12:22 AM 發表
外國媒體報道,由美國、英國、澳洲、加拿大和紐西蘭組成的「五眼聯盟」表示,通訊軟件的「點對點」加密,使到監督成為不可能,呼籲科技公司「將公共安全嵌入系統設計內」,「以易讀且可使用的格式」讓執法單位得以進入。
該聯盟聲明點名通訊軟件Signal、Telegram、Facebook旗下Messenger和WhatsApp,認為這類加密應用程式成長對公共安全構成重大挑戰,又指各國政府和國際機構間認為必須採 ...
認咗洋老豆嗰D,當睇唔到聽唔到!做契弟嘅西方國家,更加聲都唔敢聲!

最可悲的是那些愚蠢的中國人, 被老美利用, 傷害中國人...

唔怪之得要打壓華為啦,都無後門嘅,配合唔到西人的未來發展

一邊話人監控,轉頭就自己做

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-10-13 02:40 AM 發表

這是假新聞!
「五眼聯盟」故意放風,令人以為呢類通訊軟件目前冇後門
其實.......門......早己存在
屎眼依家擺明要求係開埋前門,自由出入,咁咪可以雙洞齊插囉。

垃圾的國家,垃圾的C眼聯盟。

華為點解唔安全?係因為佢唔開個後門比美國執法機構如FBI去無限讀取個人資料和通話紀錄,所以唔安全囉......

唔怪之得叫屎眼聯盟,原來真係中意玩後門。

引用:
原帖由 topwai~威威 於 2020-10-13 12:22 AM 發表
外國媒體報道,由美國、英國、澳洲、加拿大和紐西蘭組成的「五眼聯盟」表示,通訊軟件的「點對點」加密,使到監督成為不可能,呼籲科技公司「將公共安全嵌入系統設計內」,「以易讀且可使用的格式」讓執法單位得以進入。
該聯盟聲明點名通訊軟件Signal、Telegram、Facebook旗下Messenger和WhatsApp,認為這類加密應用程式成長對公共安全構成重大挑戰,又指各國政府和國際機構間認為必須採 ...
原來華為衰唔畀裝後門

美國、英國、澳洲、加拿大和紐西蘭組成的「五眼聯盟」

引用:
美國人民習慣一定有後門?
但響中國大陸,無俾錢買野,就當然無,唔會送!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]