• 瀏覽: 853
  • 回覆: 10
今日(3日)凌晨2時左右,一名年約50歲女子,在旺角砵蘭街與豉油街交界,疑因政見不同與一批穿黑衣示威者爭拗,該名女子其後站於一間打冷店近門口位置,遭多名黑衣男女包圍喝罵;突然一名穿T恤男子,將一個藍色膠桶掟向食店,幸無擊中任何人。
其後,一名黑衣青年上前起飛腳踢向店舖玻璃窗櫥,而一名黑衣少女將一個膠水樽掟向中年女子,中年女閃避不及被掟中。黑衣青年繼而擸起一張摺枱欲擲向中年女,女店員見狀勸止。此時,一名手臂有紋身黑衣男趨前以身遮擋,並大聲喝止黑衣青年勿繼續施襲;中年女趁機離去。
差不多同一時間,店外行人路旁有一名戴眼鏡男子,疑亦遭人毆打「私了」跌坐地上,紋身黑衣男見狀上前了解,並將滋事者喝走。期間一名年長男子走近指指點點,並向紋身黑衣男子表示:「唔好打人!」紋身男聞言回應:「全部走,砵蘭街唔係你哋玩嘅,話畀你聽....

中年女逃入打冷店躲避,一名女黑衣人向其投擲水樽
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20191103/mobile/bkn-20191103031509901-1103_00822_001.html

班乞衣曱甴黑暴又想玩人多打人少,
不過今次遇到惡人...
全部走,一句砵蘭街唔係你哋玩嘅,話畀你聽!即刻散去...

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-12 11:02 PM 發表
今日(3日)凌晨2時左右,一名年約50歲女子,在旺角砵蘭街與豉油街交界,疑因政見不同與一批穿黑衣示威者爭拗,該名女子其後站於一間打冷店近門口位置,遭多名黑衣男女包圍喝罵;突然一名穿T恤男子,將一個藍色膠桶掟向食店,幸無擊中任何人。
其後,一名黑衣青年上前起飛腳踢向店舖玻璃窗櫥,而一名黑衣少女將一個膠水樽掟向中年女子,中年女閃避不及被掟中。黑衣青年繼而擸起一張摺枱欲擲向中年女,女店員見狀勸止。此時 ...
根本嗰度係黑社會嘅地 頭

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-13 07:16 AM 發表

完全同意
旺角 係搵錢嘅地方
一定有黑社會

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-13 11:59 AM 發表

完全同意
旺角 係搵錢嘅地方
一定有黑社會
局外人 表面睇就係英雄救美

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-13 07:16 AM 發表

班勇武曱甴買棺材唔知埞,
搞寸晒人地搵食地頭,
再唔走分分俾人劈....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-13 05:48 PM 發表

班勇武曱甴買棺材唔知埞,
搞寸晒人地搵食地頭,
再唔走分分俾人劈....
其實呢個運動
背後都係黑社會喺度運作
借啲意
侵奪 仇家嘅地盤

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-13 08:10 PM 發表

其實呢個運動
背後都係黑社會喺度運作
借啲意
侵奪 仇家嘅地盤
話就 爭取 民主自由 內裏就係黑社會互鬥

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-13 08:37 PM 發表

話就 爭取 民主自由 內裏就係黑社會互鬥
你一場運動 背後就係黑社會爭地盤

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-13 09:16 PM 發表

未完架仲有排玩...
搞完人地盤,肯定還拖!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-13 09:47 PM 發表

未完架仲有排玩...
搞完人地盤,肯定還拖!
呢場運動 泛民狗 拖咗刀疤剛出嚟 周圍玩嘢

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-13 09:16 PM 發表

連竹館都借度意走去扑,
唔係搵班狗妓跟住直播,
呢班撚樣扮曱甴仲返得出嚟,
遲早要還架...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]