• 瀏覽: 32,006
  • 回覆: 449
  • 追帖: 1
+14
引用:
原帖由 ingredient 於 2020-10-12 08:54 PM 發表
大陸對個個國家都係咁講,真厲害。
反中白痴咩都可以FF, 真白痴...

美國主子在忙選舉, 小丑侵美肺纏身, 美國稿一時未到, 蔡豬頭唔識講.

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-10-12 09:02 PM 發表

反中白痴咩都可以FF, 真白痴...
你除左識打打殺殺,仲識乜?

引用:
原帖由 ingredient 於 2020-10-12 09:04 PM 發表

你除左識打打殺殺,仲識乜?
又FF...
我就唔識打打殺殺, 老美同黑暴先會...

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-10-12 09:00 PM 發表

我諗為唔會, 刺激呀爺可以直接d, 今次同之前態度明顯有別...
你見佢近排做咗咁多同鹵味合作,你估佢唔知後果?佢已經押重注及漸進式行動,可能唔諗住返轉頭,佢依D老虔婆冇牽無掛,可以去得好盡㗎,佢咁講純粹講俾呆灣人聽,我想對話但阿爺唔理咋,咁樣下一步又可以行前少少

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-10-12 09:07 PM 發表

拎住武器亂拉 係人都識
係就即刻收台灣美國皮
對付手無寸鐵既人 無乜值得認叻
黑暴私了時d市民就真係手無吋鐵...
老美炸人時d平民就真係手無吋鐵...
事後又真係仲要諗叻....

不過對手係中國就無用了..., 反中白痴收晒皮了...

封鎖呆灣

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-10-12 08:28 PM 發表
台灣的蔡英文總統日前在雙十活動上表示,面對區域的和平穩定受到威脅,台灣「不畏戰,不求戰」。對其言論,大陸官媒在周一(12

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20201012/photo/bkn-20201012123751684-1012_00952_001_01b.jpg?20201012200518

中國內地日前拘捕大量台灣間諜,現在只等中共中央 ...
台灣韜光養晦,唔急獨立。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-10-12 08:37 PM 發表
15日起,福建、廣東進行大型登陸演習!

每一次解放軍戰機繞台飛行,背后是一整個東部戰區在等待第一聲槍响,台獨政權、台獨分子日子不遠啦!

先是報道幾百起台諜被抓,緊接着東南沿海大型軍演,報道中也不再婉轉的用‘台灣當局’,而是簡單粗暴直接的嗆“蔡英文當局”,這一切都在說明什么呢?

只有一個小小要求:該打誰打誰,打准一點,謝謝。 ...
解放軍舞刀弄槍,跟住收皮唔打。唔我睇死佢,大家睇住來 。

咬人的狗唔吠。喊打喊殺只會自己收皮。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-10-12 08:37 PM 發表
15日起,福建、廣東進行大型登陸演習!

每一次解放軍戰機繞台飛行,背后是一整個東部戰區在等待第一聲槍响,台獨政權、台獨分子日子不遠啦!

先是報道幾百起台諜被抓,緊接着東南沿海大型軍演,報道中也不再婉轉的用‘台灣當局’,而是簡單粗暴直接的嗆“蔡英文當局”,這一切都在說明什么呢?

只有一個小小要求:該打誰打誰,打准一點,謝謝。 ...
所以蔡英文次次都要演習點逃跑,佢都練到熟晒…

引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 2020-10-12 08:45 PM 發表

剩係搞高雄,
菜菜子在仆街
高雄唔落得在國民黨手的,點都要搞番到手的,因為高雄係個驚天大黑洞。

引用:
原帖由 ifung5 於 2020-10-12 09:09 PM 發表

你見佢近排做咗咁多同鹵味合作,你估佢唔知後果?佢已經押重注及漸進式行動,可能唔諗住返轉頭,佢依D老虔婆冇牽無掛,可以去得好盡㗎,佢咁講純粹講俾呆灣人聽,我想對話但阿爺唔理咋,咁樣下一步又可以行前少少 ...
如果冇牽無掛,就直情直接d..., 我敢講佢以為美
美國真係照到佢(或者直接美國order佢), 所以之前可以“冇牽無掛”咁..., 但中國有更大動作時,佢地已經擔心擦槍走火...

而成個局看, 中央對台獨同佢支持香港黑暴已經唔係估計或猜測階段,而係認定發生左, 所以說話呢d心理戰已經無大作用,而且強硬又係挑釁, 軟化又係挑釁,點解要選擇一個人地有機會會錯意的? 講比台灣人知? 台灣人根本唔會想打...,又達唔到一個“冇牽無掛”作用...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]