• 瀏覽: 3,065
  • 回覆: 82
引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 2020-10-13 10:33 AM 發表

唔係咩?
點解唔叫醫護界收平D去幫助市民,反而叫政府支助呢?
黑醫護自從疫情開始,
有邊次唔係想屈庫房開水喉?
5億3對58億
香港黑醫護真當納稅人傻的嗎 ...
一分錢一分貨,況且眼前要做好呢件事,下下都政治化唔得架

全民強制檢測>梗係難實行 !
因為有猿蟈勇,何栢不良,楊超發,蔡堅...

一眾醫畜代表一眾利益集團,先後死出來鬼叫反對,都係為咗掠奪公帑 !

倡津貼病人診金 >就係呢班仆街醫畜全力倡 !

引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 2020-10-13 10:38 AM 發表

其實你知唔知政府藥房用藥重靚過西醫呢?
只係醫生職級權限,
有D藥要高級醫生開呢?
我無政治化呢條黑醫。
你都未答我,
點解佢唔叫私家醫生減收費,而係叫政府支助呢? ...
就係政府搞了太多無意義政治問題出來,所以搞到市民對政府冇晒信心,所以去到呢一刻仲要計婆媽數冇意思架

引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 2020-10-13 10:38 AM 發表

其實你知唔知政府藥房用藥重靚過西醫呢?
只係醫生職級權限,
有D藥要高級醫生開呢?
我無政治化呢條黑醫。
你都未答我,
點解佢唔叫私家醫生減收費,而係叫政府支助呢? ...
公營機構點可以同私人機構比較呢,冇得比架

強咩制, 而家疫情+8號風球, 街上都人頭湧湧.
個個采你都傻.

引用:
原帖由 ckwarthur 於 2020-10-12 11:16 AM 發表
政府早前推行全民檢測尋找社區潛在感染者,惟政府專家顧問、港大微生物學系講座教授袁國勇日前指出,透過政府門診或私家醫生檢測

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201012/photo/bkn-20201012093433865-1012_00822_001_01b.jpg?20201012105438

政府早前推行全民檢測尋找社區潛在感染者,惟政府專家顧問、港 ...
咩叫難實行,決定在政府做定唔做,立法強制檢測,唔做要坐監加罸款。不過這個縮骨政府肯定唔做。

引用:
原帖由 ckwarthur 於 2020-10-12 11:16 AM 發表
政府早前推行全民檢測尋找社區潛在感染者,惟政府專家顧問、港大微生物學系講座教授袁國勇日前指出,透過政府門診或私家醫生檢測

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201012/photo/bkn-20201012093433865-1012_00822_001_01b.jpg?20201012105438

政府早前推行全民檢測尋找社區潛在感染者,惟政府專家顧問、港 ...
正"百佳"
9月有12天免費檢測唔去.
香港, 死晒呢570萬垃圾, 最好.

袁畜亂吠, 何柏良又話封咀?守唔住把口, 尖咀猴腮又再吠.

HKU 專出精英, 早去西天

黑心🤔🤔

引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 2020-10-13 11:09 AM 發表

無信心咪唔好去,
自已俾錢睇私家。
53億同5億3,
你都好有喎😂

無得比呀?
點解私家醫院成日車D病人比政府醫院架
所以好多人咪唔睇囉你要理解現在市民冇要求政府幫,人人心態都係咁
呢個武肺講到明係自私病,但係乜野叫自私病呢
就係你認為開始懷疑自己有病的時候,你會唔會主動隔離14日呢,我信係有,不過只係好少好少囉
所以最後就算政府肯比全數資助私家醫人都唔會有人去呀,你信唔信

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]