• 瀏覽: 2,878
  • 回覆: 36

老解如此認真和勤力係開戰前準備 !
仍然有人唔信大陸會武統台灣 , 可能一朝你訓醒就收到信訊息台灣已被解放了 !

解放軍西部戰區陸軍周日(11日)發布多張圖片,指77集團軍「猛虎旅」近日舉行防空兵跨晝夜實彈射擊演練。此次演練全程置於實戰背景下,採取「敵機多架」、隨機導調、快速開火的方法組織演練。

在演練中,該旅模擬所有通訊設備遭受敵軍電磁干擾中斷,同時面對來襲的敵方軍機,迅速組織所屬人員抗擊。經過一輪打擊後,陣地位置暴露,官兵迅速移動至預備陣地,期間發現敵軍來襲,隨行的防空營女子導彈排迅速佔領有利地形並打擊敵方,最終成功擊落敵機。

官兵抵達預備陣地後,利用微光裝填和補給彈藥,突然有一架敵機急速飛向防空陣地,他們隨即開火射擊。解放軍西部戰區陸軍指,從戰備等級轉換到戰鬥實施,此次演練共歷時5個晝夜,消耗彈藥5000餘發,刷新多項複雜環境下射擊紀錄,進一步夯實部隊快速完成防空作戰的能力。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20201011/bkn-20201011121354490-1011_00952_001.html

其實開打前,講明台灣想走既人走先,咁台灣都幾亂下,唔知會會捉住英文

其實到呢一刻
我相信如果仲有其他選擇
中央都係唔想行武統呢條路
只不過民進黨 菜菜子真係做得太過
舊年黑暴 明目張膽介入 推動
近期仲為左討好主子
以行政手段逼走陸企
島內大內宣 根本就係推緊台獨
連兩岸溝通最基礎九二共識都全盤否定
最重要既係 呢個時期
係近呢幾十年裡面 最佳出兵武統時機
民進當同菜菜子呢個時候仲唔識收歛
真係諗住美國爸爸會出兵幫手

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-10-11 10:23 PM 發表
其實開打前,講明台灣想走既人走先,咁台灣都幾亂下,唔知會會捉住英文
係呀 ! 只係事先公報已經嚇到大亂 ! 甚至全球股市都遭殃 !

引用:
原帖由 supremeabc 於 2020-10-11 22:36 發表

係呀 ! 只係事先公報已經嚇到大亂 ! 甚至全球股市都遭殃 !
老美鳩縮,看來會是斬首行動。盡快平亂台島,劍指日本。

喺咪暗示要五天才可攻台

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 11-10-2020 22:23 發表
講就走,如果放流料的話會玩謝台灣L

今晚聖誕節開波係最好機會

支持老共趕老美出台灣

始終未實戰過

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-10-11 10:23 PM 發表
捉到菜菜子,
一定要佢自願三五七年。

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-10-11 10:34 PM 發表
其實到呢一刻
我相信如果仲有其他選擇
近期仲為左討好主子
以行政手段逼走陸企
最重要既係 呢個時期
真係諗住美國爸爸會出兵幫手 ...
趁中美交惡,西歐各地疫情需控,二天取下台灣統一中國不是夢。

引用:
開打前應該會公告,然後叫外國橋民撤走,叫台灣平民預備糧食留在家中,全個台灣即時混亂,跟住快速集結兵力,但先不進攻,然後等兩至三星期,台軍開始鬆時,深夜用電磁 脈衝彈 突擊,電力設施,東風導彈精確炸雷達站,用多管火箭集攻機場跑道,拎左制空制海權時,派空降隊接管發電站,此時台軍已經崩潰,解放軍大軍登陸,清算台獨人仕

引用:
原帖由 明日紅色世界 於 12/10/2020 03:13 發表

開打前應該會公告,然後叫外國橋民撤走,叫台灣平民預備糧食留在家中,全個台灣即時混亂,跟住快速集結兵力,但先不進攻,然後等兩至三星期,台軍開始鬆時,深夜用電磁 脈衝彈 突擊,電力設施,東風導彈精確炸雷達站,用多管火箭集攻機場跑道,拎左制空制海權時,派空降隊接管發電站,此時台軍已經崩潰,解放軍大軍登陸,清算台獨人仕 ...
邊有咁多日玩、果邊即刻投降啦

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-10-11 22:34 發表
其實到呢一刻
我相信如果仲有其他選擇
近期仲為左討好主子
以行政手段逼走陸企
最重要既係 呢個時期
真係諗住美國爸爸會出兵幫手 ...
長痛不如短痛,一舖打殘呆灣狗

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]