• 瀏覽: 2,658
  • 回覆: 42
+3
9 月底曾經到梵蒂岡,期望與教宗方濟各談論香港主教議題,但未獲接見的天主教香港教區榮休主教陳日..........

奸邪妖獸對祖國接二連三的抹黑,實在可惡得很。

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/politics/陳日君網誌-教廷國務卿言論-令人噁心-指控帕羅林幕後操縱中梵關係-對中國不公義視而不見/

死耶L反華心不死.

陳日君法輪常轉,仙福永享

教廷真係唔岩.. 對不公義視而不見.. 係米講呢單?

香港天主教社會傳播處主任馮一鳴接受查詢時表示,陳日君歷年來並無將所接獲黎智英的捐款奉獻給教區,亦沒有資助教區任何活動,並指香港教區本身有資源,每次舉行彌撒亦有教友奉獻,毋須透過他人資助舉辦活動。天主教香港教區又表示,陳日君已經榮休,任何人士向他捐款均毋須通過香港教區,而捐款人捐款予個別神職人員純是個人意願,但神職人員都要按照福音精神及神貧精神生活。

既然咁唔滿意,應該脫教而出,另創新教!

叛教的主教

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-10-11 01:37 PM 發表
9 月底曾經到梵蒂岡,期望與教宗方濟各談論香港主教議題,但未獲接見的天主教香港教區榮休主教陳日..........

奸邪妖獸對祖國接二連三的抹黑,實在可惡得很。

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/politics/%E9%99%B3%E6%97%A5%E5%90%9B%E7%B6%B2%E8%AA%8C-%E6%95%99%E5%BB% ...
李收皮吧啦,仲出黎9噏

陳日君!!!天主話要打9你個仆街杏家產神棍你聼到冇??

你做到教廷國務卿咪可以改變現狀囉,可惜你話唔到事,條氣唔順嘅,退出教會另投他教囉

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2020-10-11 01:40 PM 發表
陳日君法輪常轉,仙福永享
日軍要帶領香港班黑暴推翻教庭自封為皇

引用:
原帖由 nklj1 於 2020-10-11 01:48 PM 發表
叛教的主教
正一混世魔頭! 死撚咗咪撚沾污主教座堂!

對上級,又系你對,對中國,你又系無錯,屌,比你玩曬啦

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-10-11 01:58 PM 發表

日軍要帶領香港班黑暴推翻教庭自封為皇
就算推翻教庭,在吾先師李洪志手下,極其量只能充當一個壇主,豈有資格稱皇

一切都是神的旨意,日軍伯唔信。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]