• 瀏覽: 3,255
  • 回覆: 21
中國研制世界首台量子無人機,無法被破譯,杜絕“倒戈”現象.
果然領先全球, 更起碼領先美國二十年.
https://www.youtube.com/watch?v=YySlhWNNT90進入香討影片區

量子飛彈,量子裝甲,量子引擎,量子大炮,量子步槍,量子XX

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-10-11 07:39 AM 發表
量子飛彈,量子裝甲,量子引擎,量子大炮,量子步槍,量子XX
量子糾纏通訊都唔識,淨係識喺度玩膠化。

厲害, 厲害

引用:
原帖由 口口月券 於 2020-10-11 05:47 AM 發表
中國研制世界首台量子無人機,無法被破譯,杜絕“倒戈”現象.
果然領先全球, 更起碼領先美國二十年.
https://www.youtube.com/watch?v=YySlhWNNT90
應該是量子通信無人機

2020年1月20日之前的舊聞喎

即是絕對忠誠無人機?

引用:
原帖由 archress 於 2020-10-11 09:14 AM 發表
即是絕對忠誠無人機?
我公司做高科技IP。我代表公司出差個陣曾經有幸參觀過合肥中國科學院個研究基地。 裏邊就有量子加密通訊控制室,墨子號量子加密通訊就係個度。北京到上海個量子幹線加密通訊程控中心都係個度。

震撼。量子加密通訊,大陸真系堅架。
如果用係無人機,真系無黑客可以入侵。

但要講明,咁唔係量子糾纏通訊。 量子糾纏通訊先系真正個顛覆性技術革命。 大陸仲未成功,如果成功。 電子干擾,電磁EMP廢曬,無任何作用。 無人機將會橫行天下。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-10-11 07:45 AM 發表

佢只識幫人玩精子

引用:
原帖由 chenflie 於 2020-10-11 10:46 AM 發表

我公司做高科技IP。我代表公司出差個陣曾經有幸參觀過合肥中國科學院個研究基地。 裏邊就有量子加密通訊控制室,墨子號量子加密通訊就係個度。北京到上海個量子幹線加密通訊程控中心都係個度。

但要講明,咁唔係量子糾纏通訊。 量子糾纏通訊先系真正個顛覆性技術革命。 大陸仲未成功,如果成功。 電子干擾,電磁 ...
量子世界和重力主導的時空世界是兩個世界,幻想統一場論是搞笑,盲人摸象,利用到少少已經好好。

引用:
原帖由 chenflie 於 2020-10-11 10:46 AM 發表

但要講明,咁唔係量子糾纏通訊。 量子糾纏通訊先系真正個顛覆性技術革命。 大陸仲未成功,如果成功。 電子干擾,電磁 ...
你識D又唔識D, 點解量子無人機橫行天下呀?? 普通無人機唔可以?? 笑大人個口啦, 用量子通訊冇得干擾同破解大家明白, 但唔代表佢唔會被擊落架??

是量子加密,所以都有機會被干擾

若果 中國量子無人機能夠
成功實現 全球定位監控飛行
再加上 超高音速飛行性能的話
那就是完全 無法防卸!
將會是劃時代
完全改變戰爭形式的殺人武器

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-10-11 07:45 AM 發表

其實好多人唔識什麼是「量子」,即使日常都用緊其原理造出來的東西。
就正如我屋企的「原子鐘」就是其中一種。
量子基本有:量子力學,量子場論,量子物理學,量子化學,量子光學,量子計算機⋯⋯

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]