• 瀏覽: 3,146
  • 回覆: 22
+2
又再重生繼續捍衞海洋權利及自由

再有美軍戰艦闖入中國西沙領海,遭解放軍警告驅離,中方批評美方行動嚴重侵犯中國主權和安全利益,是赤裸裸的軍事挑釁。 美國海軍第七艦隊周五在社交網站發放多幅導彈驅逐艦麥凱恩號操練的照片。解放軍南部戰區發言人指,麥凱恩號周五擅自闖入中國西沙領海,解放軍南部戰區組織海空兵力全程跟蹤監視,並警告驅離。

發言人指美方頻頻派出軍艦到南海炫耀武力、強化軍事存在,嚴重侵犯中國主權和安全利益,嚴重破壞南海地區和平穩定,是赤裸裸航行霸權和軍事挑釁,要求美方立即停止此類挑釁行為,以免引發不測事件。

http://news.tvb.com/greaterchina/5f80a8f634b031ac05f17323/美艦闖西沙領海遭解放軍驅離-中方批屬軍事挑釁

開過去上海泊到岸就話你叻

哥哥!抱抱!

附件

download (1).jpeg(8.82 KB)

download (1).jpeg

引用:
原帖由 KK_Chan 於 2020-10-10 10:40 AM 發表
又再重生繼續捍衞海洋權利及自由

再有美軍戰艦闖入中國西沙領海,遭解放軍警告驅離,中方批評美方行動嚴重侵犯中國主權和安全利益,是赤裸裸的軍事挑釁。 美國海軍第七艦隊周五在社交網站發放多幅導彈驅逐艦麥凱恩號操練的照片。解放軍南部戰區發言人指,麥凱恩號周五擅自闖入中國西沙領海,解放軍南 ...
香港中國公民闖入中國領海就告偷渡
外國軍艦入中國領海叫佢走就算?

呢艘係咪撞船果艘

射距老美

你老味成日都玩路過,煩唔煩呢。其實又冇乜用,刷存在感。

引用:
原帖由 明日平平美人 於 2020-10-12 11:47 AM 發表
你老味成日都玩路過,煩唔煩呢。其實又冇乜用,刷存在感。
南海係公海

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-12 12:07 PM 發表

南海係公海
家陣老味拳頭大就係公海,等到老解拳頭大就係領海。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-12 08:53 AM 發表

香港中國公民闖入中國領海就告偷渡
外國軍艦入中國領海叫佢走就算?
12瞞逃開隻無槍無炮嘅船仔過去梗係捉啦,麥凱恩號係條有槍有炮有蛋蛋嘅大船,咪趕囉。

引用:
原帖由 明日平平美人 於 2020-10-12 12:14 PM 發表

家陣老味拳頭大就係公海,等到老解拳頭大就係領海。
做咩赤共要覇咗公海

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2020-10-12 01:29 PM 發表

12瞞逃開隻無槍無炮嘅船仔過去梗係捉啦,麥凱恩號係條有槍有炮有蛋蛋嘅大船,咪趕囉。
根據基本法1國兩制海事處網頁每星期反複實踐同埋李波
香港中國公民出海釣魚洗頭過馬膠返大6環遊世界係自由

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-12 01:30 PM 發表

做咩赤共要覇咗公海
越南,菲賓霸住你就唔出聲,南海總係要有人霸住架,反中反到你失心瘋。越南仔除外。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]