• 瀏覽: 1,331
  • 回覆: 25
+2
解決咪係快啲推出疫苗囉.

引用:
原帖由 摸乳呻吟鬼上身 於 2020-10-10 08:16 AM 發表
美國約翰斯霍普金斯大學的統計顯示,全球確診感染新冠肺炎人數增至逾3,670萬,至少106萬人死亡。美國疫情仍然最嚴重,逾...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20201010/photo/bkn-20201010050253283-1010_00972_001_01b.jpg?20201010062927

郵輪觀光業+航空公司+酒店+旅遊業等等應 ...
減少咗好多廢氣排放

現時歐美國家新冠失控
主要係政府唔敢 亦唔願意 強制嚴格執行措施
另一方面係市民缺乏自律 自控 自制
戴一個口罩 已經可以大減自己以及他人感染風險
保持社交距離 不群聚
更加可以令到傳播鏈 最大程度被阻斷

睇返確診數字 歐美係上千上萬 都覺得無野
亞洲地區 得果百幾兩百 都已經如臨大敵

其實呢D全部都係基礎衛生常識
我唔明白普遍教育程度較高既西方人
點解會係面臨疫情時 會有如此不堪表現

答案就在中國。不過西人自以為視,唔願意學習,十足清朝自視為天朝上國。

引用:
原帖由 摸乳呻吟鬼上身 於 2020-10-10 08:16 AM 發表
美國約翰斯霍普金斯大學的統計顯示,全球確診感染新冠肺炎人數增至逾3,670萬,至少106萬人死亡。美國疫情仍然最嚴重,逾...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20201010/photo/bkn-20201010050253283-1010_00972_001_01b.jpg?20201010062927

個個人有傻侵嘅醫療團隊就乜都唔使驚啦

不如叫侵侵教下路點樣可以咁快好番

引用:
原帖由 beelzebub 於 2020-10-10 09:06 AM 發表
不如叫侵侵教下路點樣可以咁快好番
學總統咁做齊呢d做無新冠病毒架喇

引用:

無辦法行中國模式唯一出路咪行集體感染囉!你睇印三已經好似放棄抵抗要復市了

英國周四單日新增1.75萬宗確診,疫情愈爆愈勁,財相轉軚,8成薪金資助有得留低,繼續向僱主支助8成薪金開支,財相辛偉誠(Rishi Sunak)將公布詳情。

當局計劃下周勒令疫情最嚴重地區的餐廳酒吧停業,衛生大臣夏國賢(Matt Hancock)料快將作正式公布。

嘩, 英國又失控, 俾人呃, 走難去英國班人, 覺唔覺得離天堂越來越近?   派錢又唔關佢哋事, 醫療又無得免費, 聽講依家英國樓價係咁升, 係咪叫佢哋去接火棒呀??

公共衛生防疫,要看能為自己以外的人犧牲多少,當然政府執行能力非常重要

引用:
原帖由 jalsen8888 於 2020-10-10 10:07 AM 發表
英國周四單日新增1.75萬宗確診,疫情愈爆愈勁,財相轉軚,8成薪金資助有得留低,繼續向僱主支助8成薪金開支,財相辛偉誠(Rishi Sunak)將公布詳情。

當局計劃下周勒令疫情最嚴重地區的餐廳酒吧停業,衛生大臣夏國賢(Matt Hancock)料快將作正式公布。

嘩, 英國又失控, 俾人呃, 走難去英國班人, 覺唔覺得離天堂越來越近?    ...
嗰班偽港人又死返香港避難同播毒

引用:
原帖由 前來喜歡了牛 於 2020-10-10 10:10 AM 發表

西人自以為是,戇99滴,佢哋氣素已盡,好快全球主要事務將會由亞洲人話事
西人中晒 民主包裝既毒藥, 個個戇99, 正常人都清楚.

但香港有好多都中晒毒.

所以香港防疫一直斷唔到尾, 香港經濟真係俾班戇人害死.

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-10-10 10:13 AM 發表

嗰班偽港人又死返香港避難同播毒
班仆街返香港重要免費醫佢咃, 香港真係慘.

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]