• 瀏覽: 2,312
  • 回覆: 34
+2
受反修例風波及疫情雙重打擊,美食車陷入經營絕境。美食車先導計劃原定於明年2月2日結束,政府今日(9日)宣布再度延長美食車......

許多行業都經營一日就虧損一日。不知何時才走出低谷。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201009/mobile/bkn-20201009151755596-1009_00822_001.html

唔可以退出?

開一日賺一日你又怒唔怒斥,輸打贏要

開美食車靠旅客,呢個時勢當然會不停蝕,只要政府肯大幅減租甚至免租,或者畀美食車自由銷售(有管理下),其實仲有得做。

有包賺錢嘅生意嗎?問下誰是始作俑者啦!

有人迫佢參加的嗎?

引用:
原帖由 fiogermi 於 2020-10-9 08:05 PM 發表
開一日賺一日你又怒唔怒斥,輸打贏要
照你咁講 政府可以唔用3千億送俾D老闆

但結果咪只係推遲左個爆發點後一年

呢3千億 咪又係白洗

當初保就業 講到出糧  連TVB廣告都話係出糧用

轉頭羅致光又話公司倒閉左大家一樣係失業

咁當初就唔好講什麼出糧用

曾俊華搞出黎

講到好似只有佢地生意慘淡咁……

問……鬍鬚佬 找數

總之關於政府任何野都要輸打贏要。面對私人機構大財團就鵪鶉。

引用:
原帖由 中頑童 於 2020-10-9 09:16 PM 發表

照你咁講 政府可以唔用3千億送俾D老闆

但結果咪只係推遲左個爆發點後一年

呢3千億 咪又係白洗

當初保就業 講到出糧  連TVB廣告都話係出糧用

轉頭羅致光又話公司倒閉左大家一樣係失業

咁當初就唔好講什麼出糧用 ...
係呀, 的確唔應該救巿, 救巿曱甴咪試唔到攬炒後的滋味囉, 我也不贊成救巿, 最好全世港都失業無錢咪可以真正的攬炒囉

林瑞華(英語:Gordon Lam,1984年8月25日-),香港民主派人士,公民黨黨員,香港中小企食店聯盟召集人、美食車大聯盟發主席。

賠你LM,公民黨自己搞出嚟嘅蘇州屎唔該自己食返哂佢

咁咪見到鬍鬚曾,就「見一鑊就打一鑊」囉

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-10-9 08:01 PM 發表
受反修例風波及疫情雙重打擊,美食車陷入經營絕境。美食車先導計劃原定於明年2月2日結束,政府今日(9日)宣布再度延長美食車......

許多行業都經營一日就虧損一日。不知何時才走出低谷。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201009/mobile/bkn-20201009151755596-1009_00822_001.h ...
要怨就怨鬍鬚佬啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]