• 瀏覽: 707
  • 回覆: 17
電訊公司男技術員涉嫌利用工作之便,向超過20名公眾人物、警務人員及警員家屬「起底」,另外又涉拍攝警署,被控3項不誠實取用

被告陳景僖(32歲)在非法取得3名公眾人物、20名警務人員及6名警察家屬客戶等的個人資料後,便向Telegram一群組帳戶管理人「報料」,提供一名督察父親的個人資料供發布。他之後再涉嫌拍攝警署,控方指其行為令警署內一名女警感到擔心。

你隻曱甴連登福街都撐你人生如此精彩好好享受幾年免費住宿

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201009/bkn-20201009102145125-1009_00822_001.html

香港是我心,一顆不變心,
實在極不願,移民外國做四等難民.
哈哈哈哈,走啦,走啦,
記得剪掉張香港身份證,
撈唔掂被歧視都唔好返呢呀,
手足哈哈哈哈哈...
比人起底既, 告9埋間公司有管理漏洞, 冇保障客戶資料+索償啦

好, 又多隻曱甴落鑊.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-10-9 01:55 PM 發表

比人起底既, 告9埋間公司冇保障客戶資料+索償啦
民主國家尾國可以告到間公司破產

引用:
原帖由 中國香港001 於 2020-10-9 01:57 PM 發表

民主國家尾國可以告到間公司破產
銀行經理偷客戶錢, 唔通銀行冇責任咩

回覆 引用 TOP

入冊之後你就知錯.
有案底又唔可以移民,
恭喜恭喜..

高官問責制 = 高官做左衰野, 問佢是否負責, 佢話唔制
引用:
原帖由 1000day 於 2020-10-9 01:53 PM 發表

電訊公司男技術員涉嫌利用工作之便,向超過20名公眾人物、警務人員及警員家屬「起底」,另外又涉拍攝警署,被控3項不誠實取用

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201009/photo/bkn-20201009102145125-1009_00822_001_01b.jpg?20201009112349

被告陳景僖(32歲)在非法取得3名公眾人物、20名警務人員 ...
正如condom一樣, 使用前放在銀包中, 係負責任, 安全既男人象徵, 有如護身符一樣,
但使用後還會有人放回銀包嗎?

回覆 引用 TOP

玩完刑事,玩民事

回覆 引用 TOP

洗定八月十五入去受靶

回覆 引用 TOP

依個仆街一定要死全家

回覆 引用 TOP

恭喜多隻曱甴落鑊.

回覆 引用 TOP

呢D咁架低級小員工成世人都冇機會威, 今次有得出下名坐十年都抵啦。

回覆 引用 TOP

條七頭以為好撚醒,原來係做咗豬頭丙

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 miumiujorden 於 2020-10-9 02:00 PM 發表

入冊之後你就知錯.
有案底又唔可以移民,
恭喜恭喜..
佢哋話可申請做歐美難民

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-10-9 06:30 PM 發表

佢哋話可申請做歐美難民
完全無誠信可言,點可能仲批比佢喎。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]