• 瀏覽: 963
  • 回覆: 17
+2
醫管局陸續向罷工醫護發信 要求逐日解釋缺勤原因醫管局人力資源部陸續向曾於今年2月罷工的員工發電郵,信件列出有關員工缺勤的日期,

醫管局人力資源部陸續向曾於今年2月罷工的員工發電郵,信件列出有關員工缺勤的日期,並要求員工在本月23日或之前回覆,逐日解釋無上班的原因。信件指出,員工解釋的原因,會用作考慮是否採取跟進行動;如果未有在限期前回覆,會被視作缺勤。 發起罷工的「醫管局員工陣線」表示,正與律師團隊商討回覆細節,將會為會員提供範本,再次呼籲會員不要自行回覆局方信件。

原文網址:https://www.881903.com/news/local/2360846
支持醫管局,向害群之馬問責!
該炒則炒!
反正全港市民經已被罷上枱!
叫市民唔好參與全民檢測?搞到香港疫情不斷!

新聞來源連結:
https://www.881903.com/news/local/2360846/醫管局陸續向罷工醫護發信-要求逐日解釋缺勤原因

支持醫管局追殺黑醫護.

引用:
原帖由 dtw 於 2020-10-9 13:15 發表
醫管局陸續向罷工醫護發信 要求逐日解釋缺勤原因醫管局人力資源部陸續向曾於今年2月罷工的員工發電郵,信件列出有關員工缺勤的日期,

醫管局人力資源部陸續向曾於今年2月罷工的員工發電郵,信件列出有關員工缺勤的日期,並要求員工在本月23日或之前回覆,逐日解釋無上班的原因。信件指出,員工解釋的原因,會用作考慮是否採取跟進行動;如果未有在限期前回覆,會被視作缺勤。 發起罷工的「醫管局員 ...
米話我唔提D黑醫護, 其實醫管局就係要知黑醫護既名單.. 妳仲跟佢個範本答..

引用:
原帖由 cskch 於 2020-10-9 01:20 PM 發表

米話我唔提D黑醫護, 其實醫管局就係要知黑醫護既名單.. 妳仲跟佢個範本答..

直接答,我係真曱甴,吹咩

引用:
原帖由 dtw 於 2020-10-9 13:22 發表

直接答,我係真曱甴,吹咩
唔會架. 佢地光明正大得來, 同時唔可以以真面目見人的.

引用:
原帖由 cskch 於 2020-10-9 01:24 PM 發表

唔會架. 佢地光明正大得來, 同時唔可以以真面目見人的.

https://cdn.discuss.com.hk/t/1ecd33/f/800x0/https://img.discuss.com.hk/d/attachments/day_191128/20191128_b7557f3676eb41129adfFI9jxHu5IuE8.jpg ...
真係恐怖分子裝

唔知狀棍有乜好藉口呢

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-10-9 13:31 發表
唔知狀棍有乜好藉口呢
罷工救港.

陸續?用10年問?

醫管局員工陣線夠唔夠膽再罷工抗議?

引用:
原帖由 dtw 於 2020-10-9 01:15 PM 發表

醫管局人力資源部陸續向曾於今年2月罷工的員工發電郵,信件列出有關員工缺勤的日期,並要求員工在本月23日或之前回覆,逐日解釋無上班的原因。信件指出,員工解釋的原因,會用作考慮是否採取跟進行動;如果未有在限期前回覆,會被視作缺勤。 發起罷工的「醫管局員 ...
支持樓主。

支持追究黑醫護。

一來新聞版就起。

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2020-10-9 04:20 PM 發表

支持樓主。

支持追究黑醫護。

一來新聞版就起。
多謝🙏
只係睇唔過眼

引用:
原帖由 東方純情的馬桶 於 2020-10-9 01:35 PM 發表
陸續?用10年問?
並要求員工在本月23日或之前回覆,逐日解釋無上班的原因。

夠膽罷,就要認,認完就要承擔後果,不然罷來做什麼,成班廢物。

引用:
原帖由 dtw 於 2020-10-9 01:15 PM 發表

最後炒出頭果幾個,
其他不了了之~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]