• 瀏覽: 1,614
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
九龍塘宣道小學一名教師早前被教育局指「有計劃地散播港獨信息」而釘牌,外界質疑教育局以言入罪,製造白色恐怖 。有該校舊生及學生家長發起聯署聲援涉事教師,並決定在明日《蘋果》登頭版廣告力撐教師及學生。有協助發起聯署及捐款登報的校友批評,教育局刻意扭曲涉事教師的教學本意,推翻學校調...

是次行動,聽講遠在加拿大的樂壇男神鄭敬基,有份推動~

新聞來源連結:

https://hk.appledaily.com/local/ ... YRFXPI54IEUXFXAJLU/

有該校舊生及學生家長發起聯署聲援, 即係亞豬亞狗的閒人, 不是真舊生及學生家長 

次次都係毒果自己登廣告

老老實實,一來所謂"舊生"已經唔知真定假,二來就算係真 ,"舊生"只係之前曾經係呢間學校嘅顧客咁解 ,根本就唔係學校現時嘅持份者, 同我哋其他所有普通人一樣, 有咩資格出聲? 即係好似你十年前幫襯過麥當勞買嘢食,你而家係咪合適嘅持份者可以對麥當勞指指點點?

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-10-9 09:50 發表
老老實實,一來所謂"舊生"已經唔知真定假,二來就算係真 ,"舊生"只係之前曾經係呢間學校嘅顧客咁解 ,根本就唔係學校現時嘅持份者, 有咩資格出聲? 即係好似你十年前幫襯過麥當勞買嘢食,你而家係咪合適嘅持份者可以對麥當勞指指點點? ...
無錯, 有D舊生反對, 亦肯定有另一班舊生支持,
但就以舊生名義, 大家睇咗就算, 反正係蘋果落廣告, 大家都知係咩人
正如有人係文滙落廣告支持國安法, 你都會知係咩人嚟一樣

實名簽署嗎??又一批蒙面曱甴家長?

白撚痴! 喺大公文匯落頭版先有用架嘛! 毒果呢啲黑金頭版有鳩人理咩! 

敵人反對證明做對了。

毒果自僱妓者都幾豪, 白做三年去做一個故仔.

條友自己都唔敢公開自己身份話自己無辜, 你班校友嘈乜春.

宣毒小學

毒果作聞,嚇9死人

引用:
原帖由 kaman666 於 2020-10-9 09:57 AM 發表
實名簽署嗎??又一批蒙面曱甴家長?
鄭生拍晒片架, 去YouTube睇~

曱甴家長!

教師在國法前宣揚港獨無事,但家長在國安法後聲援港獨教師,即係認同獨,危害國家安全,全部可能觸犯國安法。

主題標籤 #教育局
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]