• 瀏覽: 4,649
  • 回覆: 69
引用:
原帖由 lung_block 於 2020-10-9 11:24 AM 發表

而家班後生太好保護..

以前只有九年免費教育,中四五要俾學費,家人雖然冇要求自己攪掂,但當日只係靠兼職或獎學金,平日午飯錢都係食自己..
雖然學費可以申請減免,當時中四至中七應該有3年4份3免,1年全免(中五時全免,連會考考試費都免埋)..
讀書冇人幫,用舊書,舊版都照用,要一早對比新舊版不同,其實大部份一樣,小部份就自己抄或者影印一兩頁,上堂就要自己執生,老師用新版頁數,你要醒目揭 ...
以前讀唔到書就要自己謀後路…工廠、學徒、售貨…那有現在話不斷去讀書逃避…父母又願去供,好多由工人姐姐湊大唯我獨尊…原來社會不是佢期望人人要順佢意

黃蓄無左扔汽油彈呢個發洩既遊戲,開始跳樓死。

人哋住貝沙灣爆房攬女,你就得個吉梗係生無可戀啦

曱甴反肚都是曱甴,反修例顛覆香港和中國失敗,生無可戀

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-10-9 10:07 AM 發表

廢老都係
Will you grow old?
Can you live forever?

引用:
原帖由 PKY 於 2020-10-9 11:38 AM 發表
人哋住貝沙灣爆房攬女,你就得個吉梗係生無可戀啦
人地由細讀寫障礙被人恥笑.把心一橫寧做浮跨惡棍好過做被人忽視智將...
練就"厚黑學"大全...
結果係將班溫室"高才"生呃左去衝...

恭喜

即使打機開局唔理想、沒攻略幫忙、無錢課金,都唔會重新嚟過,始終有d經驗值同儲咗d嘢唔捨得。何況人生,自殺咗會點大家又知?可能仲痛苦

23歲,幾多魚蝦蟹豬牛成就過佢,自殺真係好可惜。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-10-9 09:29 AM 發表
天水圍一名懷疑生活不開心的23歲青年留下遺書後,清晨在天恩邨一天台墮下,倒斃恩福樓對開。警方清晨5時10分接獲保安報...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201009/_2020100908565820320.jpg

14仔俾人收咗手機要自殺? 今次就係生無可戀呢種無病呻吟嘅自殺理由?:smile ...
打多幾次飛機開心下,得閒叫下雞沉迷下女人香就唔會覺得生無可戀啦

引用:
原帖由 誰說我無堅不催 於 2020-10-9 11:35 AM 發表
好事

香港D後生唔係玩黑暴就係玩跳樓,香港運滯了。

引用:
原帖由 誰說我無堅不催 於 2020-10-9 11:35 AM 發表
我寧願佢地跳樓,好過周圍無差別屠殺香港市民

23歲人都唔知自己做緊乜,可悲

好可能比肥天使搞完之後出事。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]