• 瀏覽: 861
  • 回覆: 9
12個疑犯策劃,組織,並實行棄保潛逃。事後竟然有一大班人鋪天蓋地咁追究政府責任。
呢個係乜世界?

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-10-9 07:53 AM 發表
12個疑犯策劃,組織,並實行棄保潛逃。事後竟然有一大班人鋪天蓋地咁追究政府責任。
呢個係乜世界?
從好的方面看,近來政府沒有甚麼失漏,刁民們只好抓著一個不夠煽動力的議題磨住先。
從壞的方面看,刁民們隨便造謠政府澄清,點出香港缺乏專法打擊假消息。

12個人涉及不同案件。如何將佢哋組織起嚟,已經係一個大疑問。

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-10-9 07:53 AM 發表
呢個係乜世界?
腥港人..最叻系乜?乜都系人地錯嘛,自己永遠冇錯嘅

引用:
呢個係乜世界?
警察收到風有班賊計劃打劫金鋪, 警察在金鋪埋伏, 班賊來到大叫打劫即時被拉......而家班賊既家屬, 追究警察設局拉佢地

呢班人開頭又話大陸方面越境執法,但又苦無證據,開頭時話佢地係去釣魚,依家又話警方點解唔截住佢地去釣魚,哇,去釣魚點截呀,唔通去上水就話去偷渡咩.

動用咁多資源鋪天蓋地,不惜欲蓋彌彰咁指鹿為馬。背後係唔係有更不可告人之事要捂住?
直係要按佢哋嘅要求澈底查明。

香港政府要學下台灣
好似呢類冇證據下,質疑政府違法,居然要政府出黎證明澄清?
台灣政府有兩招可以對付
公然侮辱或誹謗公署罪
社會秩序維護法,誣衊政府影響到社會人心不安,又毫無證據
家屬敢咁做等住被移送法辦
而且棄保潛逃,社會上根本冇人會同情
只有香港咁奇怪,做賊個賊交保後走左佬,賊人家屬仲好意出黎嘈
點解俾佢地走到佬? 政府要出黎交代

睇下台灣陸委會官方點回應五瞞著草偷渡到台灣
不承認不否認,理都懶得理
邊有人敢日日嘈要台灣政府交代
個台灣媒體人幫忙偷渡,爆完料之後都禁聲,冇再出黎講野

12曱甴,坦白從寬,抗拒從嚴,篤灰保平安!!!!

12瞞徒
在香港水域釣魚
香港警察有何依據
阻止佢地 ?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]