• 瀏覽: 16,603
  • 回覆: 255
+9
引用:
原帖由 cm1001hk 於 2020-10-8 04:12 PM 發表
邊間藥廠董事呀。。。
毒果?!

不滿聲音咪爛果發出囉!事實??

毒果係勁,野都未出就黑定先,不過有智障信就得

引用:
原帖由 team123456 於 2020-10-8 04:18 PM 發表
爛果妓者足不出門能作天下事。LOL!😂😂

引用:
原帖由 team123456 於 2020-10-8 04:18 PM 發表
打定毒針, 等香港政府採購大陸疫苗時, 大大聲話港府利益輸送給大陸, 採購一些貴幾十倍的疫苗, 抵制唔打, 繼續攬炒

我淨係知內地醫新冠肺炎係免費, 當然有醫保就會扣醫保
唔通同你計個一千蚊疫苗錢?
你唔打之後再免費醫咩...
講完都唔通啦

引用:
原帖由 tinlong22 於 2020-10-8 04:25 PM 發表
我淨係知內地醫新冠肺炎係免費, 當然有醫保就會扣醫保
唔通同你計個一千蚊疫苗錢?
你唔打之後再免費醫咩...
講完都唔通啦
反中白痴自己7信晒d假野, 又以為人地會信....

最後以為自己好多人buy 去搞革命, 點知咪收L晒皮...

毒果真厲害 毒果乜都知

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2020-10-8 03:42 PM 發表

樓主,
中國疫苗針係咪1000蚊人民幣仲未知,
但特朗普就應承美國公民可免費享用因感染美國肺炎嘅醫療費用
儍侵有承擔?
美國人
檢疫測試都要磅水喎

據知中國疫苗正在巴西進行第三期臨床試驗,如果成功,中國好似話授權巴西藥廠自行生產喎,應該唔使同中國買,到時巴西藥廠可能會供應返畀中國,至於價錢呢,就真係唔知嘞

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-10-8 03:34 PM 發表
(新增內容)武漢肺炎肆虐全球,疫情至今仍未見盡頭,各國只能等待疫苗正式面世,始能看見曙光,外界另一關注點是疫苗的價格。早前,內地傳媒報道,內地藥廠向巴西出口的疫苗價格僅4美元(兩針,約31港元),惟另有藥廠董事卻透露,內地疫苗(兩針)的價格可能高達1,000元人民幣(下同,約1,156港元),兩者價格相差達37倍,即時引起內地民眾不滿,狠批藥廠及中國政府「大細超」。香港浸會大學政治及國際關係學系 ...
作家重作

中國已經零確疹,對疫苗需求唔大啦!

引用:
原帖由 湊熱鬧的人 於 2020-10-8 03:57 PM 發表

之前有報導話1000蚊/兩針(要打兩針才有效), 上個月就話幾百蚊兩針, 我冇記錯係680蚊(唔肯定, 有錯請指正), 到時正式推出, 可能中央埋單都唔出奇, 相對防疫開支, 真係一筆小數目 ...
中國疫情受控,而國內高危人仕己免費打晒疫苗(包括口岸邊境檢測,出國公幹和要和外國人相處的各類人員)...

國內可以和最初疫情時一樣,醫治費由政府和醫保埋單..最後可能百多,二百億美元就可全面保障國民.中國政府會做得到...

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-10-8 04:28 PM 發表
據知中國疫苗正在巴西進行第三期臨床試驗,如果成功,中國好似話授權巴西藥廠自行生產喎,應該唔使同中國買,到時巴西藥廠可能會供應返畀中國,至於價錢呢,就真係唔知嘞 ...
滅活疫苗廠房要求較高,巴西未必可以有足夠生產提供疫苗..
不過以往大陸做法,直情協助巴西建設廠房,及傳授運作模式..
到時可以令巴西採用中國建築,基建標準,未來生意互通,容易溝通...

生果日報記者, 長駐中國藥廠, 監察銷售部開草, 真實報導 !

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]