• 瀏覽: 1,860
  • 回覆: 27
+3
十一長假期之後,本港出現酒吧解禁後的爆發個案,校園又有多宗確診。衞生防護中心今日警告,本港疫情面臨「大型爆發」風險,政府

十一長假期之後,本港出現酒吧解禁後的爆發個案,校園又有多宗確診。衞生防護中心今日警告,本港疫情面臨「大型爆發」風險,政府專家顧問、港大微生物學系講座教授袁國勇表示,最近的確診個案是由於食肆或酒吧沒有遵守防疫規定,警告若政府再放寬防疫措施,加上冬天來臨,第四波疫情或會嚴重過第三波,甚至本港或「很快就會關閉所有食肆,關閉所有酒吧。」

近期有多宗確診個案的患者到訪過不同食肆,恐令食肆再度成為爆疫的高危場所。袁國勇認為,不明源頭個案愈來愈多,相信是兩星期前放寬食肆或酒吧疫禁,但部分餐廳未有遵守防疫規定有關。他指食肆每枱限坐4人,但有時坐了8人;他又見到食肆負責執枱的員工又會同時送餐,工作上沒有進行分工。

他又指,餐廳沒有跟從指引增加空氣流量,爆發個案是不會停止,「很快就會關閉所有食肆,關閉所有酒吧。」他希望食肆及酒吧業界嚴格執行防疫規定,否則確診個案會一直增加,並擔心情況不改善下,政府又再放寬防疫措施,下一波疫情會嚴重過第三波。

除咗恐嚇大爆發同叫人關閉場所之外,猿叫獸仲識咩?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201007/bkn-20201007181615372-1007_00822_001.html

垃圾E生十九磚加

以磚加身份講阿媽多數係女人但又可能吾一定係女人

有病睇醫生啦~

講埋晒阿媽係女人ge野都唔知做咩
雖然宜加啲人瘋狂出晒嚟都係幫唔落

引用:
原帖由 武德鼎 於 2020-10-7 06:54 PM 發表
十一長假期之後,本港出現酒吧解禁後的爆發個案,校園又有多宗確診。衞生防護中心今日警告,本港疫情面臨「大型爆發」風險,政府

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201007/photo/bkn-20201007181615372-1007_00822_001_01b.jpg?20201007183610

十一長假期之後,本港出現酒吧解禁後的爆發個案,校園又有多宗 ...
呢隻叫獸重會去舊街市門口叫幾聲 ..

叫完個街市就要停幾日 ..

依家佢重衰過神枱貓屎呀 ..

引用:
原帖由 ax7ax 於 2020-10-7 07:50 PM 發表
多謝何柏良、犯民及醫管局員工陣線抹黑全民檢測啦!佢地成功令絕大部份港人唔去測又如何,佢地係贏咗,但香港嘛輸咗囉!嘛又唔清冇症狀毒人囉!佢地嘛四處播毒,引發第四波爆發😔😔😔

引用:
原帖由 ax7ax 於 2020-10-7 07:50 PM 發表
又再爆發中招就可以鬧政府抗疫無能。

引用:
原帖由 足智阿拉丁 於 2020-10-7 08:26 PM 發表

又再爆發中招就可以鬧政府打疫無能。
所以佢地極力抹黑及反對全民檢測😡😡😡

正苦搵返黎既19磚家除左識恐嚇同埋吹水仲識咩
完全符合哂宜家既垃圾正苦作風  

五月初時,袁教授聲稱政府有條件可放寬抗疫措施,結果惹來新一波確診爆發。這次我都不肯定是不是應該再信袁教授一次了。

燈神又落注

準備第二次全民檢測吧,事實證明,這是必需的。。。要強制性。

一陣何拍娘又跳出嚟唱雙簧

引用:
原帖由 祈小普敦 於 2020-10-7 08:29 PM 發表
正苦搵返黎既19磚家除左識恐嚇同埋吹水仲識咩
完全符合哂宜家既垃圾正苦作風  
多謝何柏良、犯民及醫管局員工陣線抹黑全民檢測啦!佢地成功令絕大部份港人唔去測又如何,佢地係贏咗,但香港嘛輸咗囉!嘛又唔清冇症狀毒人囉!佢地嘛四處播毒,引發第四波爆發😔😔😔

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]