• 瀏覽: 12,835
  • 回覆: 196
  • 追帖: 1
+27
美國都可以合法買槍
咁係咪個個都可以去美國買支槍返香港呢

咁得啦,手槍美國都係合法架

大麻荷蘭都係會法架

引用:
原帖由 錢太多4 於 2020-10-6 04:37 PM 發表
爆谷店經理於去年8月在上水遇查,被搜出懷疑伸縮棍,又被揭發在住所藏有2個鐵蓮花。他早前就鐵蓮花承認管有違禁武器罪,但否認針對伸縮棍的管有攻擊性武器罪,案件今天(6日)在九龍城法院開審。法庭裁定表證成立後,被告出庭自辯,指他只是「貪得意」在淘寶購買涉案伸縮棍,他一直把伸縮棍視為玩具。但控方認為伸縮棍本質上是攻擊性武器。法庭將案押後至10月19日讓控辯雙方作結案陳詞,期間被告續准保釋。

34歲被告 ...
hand guns legal in USA, try to use in HK?

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-10-6 05:18 PM 發表
智障解釋呃鳩人
留名睇邊個智障9官信

引用:
原帖由 A1000 於 2020-10-6 04:59 PM 發表

呢啲粉皮一定要重判。
好難!
黃官當道, 又有那馬道賊守尾門, 最多判社會服務令

引用:
原帖由 A1000 於 2020-10-6 04:50 PM 發表

可能留為自己私用哩!
用來自行通櫃

一定又係海關「賣豬仔」

攞個鎚仔行街都犯法

引用:
原帖由 MO二郎 於 2020-10-6 05:17 PM 發表
傻人的辯護理由,如果法官都相信噉就無話可說。
千萬不要挑戰假發人嘅智商,因為係無下限值架

想問問學緊野外求生課程, 如果淘打火石, 萬用刀會唔會犯法???

利申: 我唔係死曱甴

YC唔係話大陸乜都假咩, 點解突然又對人地寫嘅野深信不疑呀 

黃絲係仆街又一明証,黃絲話罷買罷用中國貨,依家居然同大陸買野。黃絲咁仆街嘅?

引用:
原帖由 錢太多4 於 6-10-2020 04:37 PM 發表
爆谷店經理於去年8月在上水遇查,被搜出懷疑伸縮棍,又被揭發在住所藏有2個鐵蓮花。他早前就鐵蓮花承認管有違禁武器罪,但否認針對伸縮棍的管有攻擊性武器罪,案件今天(6日)在九龍城法院開審。法庭裁定表證成立後,被告出庭自辯,指他只是「貪得意」在淘寶購買涉案伸縮棍,他一直把伸縮棍視為玩具。但控方認為伸縮棍本質上是攻擊性武器。法庭將案押後至10月19日讓控辯雙方作結案陳詞,期間被告續准保釋。

34歲被告 ...
在加拿大網購大麻都係合法的

嘩到明係智障

引用:
原帖由 幪面超人 於 2020-10-6 05:21 PM 發表
攞個鎚仔行街都犯法
警棍又當鎚仔後比
咁槍又當鎚仔黎比啦

dllm 關刀係刀...........咁切月餅果把膠刀咪又係刀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]