• 瀏覽: 879
  • 回覆: 8
育有一名7歲兒子的26歲展覽場地工人,因去年10月將雜物掟向警車,並被搜出雷射筆,被控企圖刑事損壞及在公眾地方管有攻擊性武器罪,案件今(8日)在九龍城法院再訊。被告承認控罪,辯方律師求情稱,被告為洩憤才即興犯案,涉事警車沒有損壞,事後警員亦可繼續執勤。裁判官最終判被告入獄共8個月。
26歲被告羅偉洛,現已與妻子離婚,他被捕至今已還押近8個月。案情指,2019年10月13日晚上11時許,約50名示威者在彌敦道對開聚集,期間一輛警車北行,駛至近亞皆老街交界時,被告把一個不知名物品擲向警車車頂,現場傳來「嘭」一聲...

當晚旺角有示威者破壞路過車輛。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200608/mobile/bkn-20200608162519105-0608_00822_001.html

勇武曱甴暴徒掟得咁好玩,
仲要「嘭」一聲,掹鐵籠啦!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-6 03:56 PM 發表
育有一名7歲兒子的26歲展覽場地工人,因去年10月將雜物掟向警車,並被搜出雷射筆,被控企圖刑事損壞及在公眾地方管有攻擊性武器罪,案件今(8日)在九龍城法院再訊。被告承認控罪,辯方律師求情稱,被告為洩憤才即興犯案,涉事警車沒有損壞,事後警員亦可繼續執勤。裁判官最終判被告入獄共8個月。
26歲被告羅偉洛,現已與妻子離婚,他被捕至今已還押近8個月。案情指,2019年10月13日晚上11時許,約50名示 ...
掟個水樽要坐八個月 真係大快人心

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-6 08:35 PM 發表

掟水樽好輕情啫 不如唔好做

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-6 08:35 PM 發表

壞腦曱甴老豆自作孽抵死,
最緊要個仔仔咪有樣學樣。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-6 09:42 PM 發表

壞腦曱甴老豆自作孽抵死,
最緊要個仔仔咪有樣學樣。
睇完真係 笑到肚痛 一個水樽要坐八個月

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-7 08:13 AM 發表

啲曱甴隻隻好似小丑一樣

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-7 08:13 AM 發表

有乜計計喎隻曱甴無底無面,
學人走出嚟玩野,做炮灰囉。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-7 05:10 PM 發表

有乜計計喎隻曱甴無底無面,
學人走出嚟玩野,做炮灰囉。
佢掉水樽等於掉奶樽
要坐監
佢靚仔等於冇奶樽

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-7 10:04 PM 發表

佢掉水樽等於掉奶樽
要坐監
佢靚仔等於冇奶樽
為咗 假 民主自由
呢條友 等於訂奶樽
想餓死佢個仔
犯法就要坐監㗎喇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]