• 瀏覽: 58,492
  • 回覆: 1,197
  • 追帖: 2
+37
引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-9 01:00 PM 發表

POINT乜鬼呀~
樓上咪有例子囉
憲制基礎,法律程序,大眾每星期重複實踐
你講直接陸路入境領土做咩唧?
沙頭角禁區就更95搭8
經水域領空出外係基本法權利唔當入大6境架嘛
你突然間封鎖邊境&海域唔俾人出境呀? ...
你仲未講得出實例(常例)喎。努力呀!

我上一個post就是專登唔講飛機。事實香港飛機進入中國領空是要申請航權㗎。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 9-10-2020 01:25 PM 發表

人地俾人見到1件事
你將人私隱&行動獲得資料同朋友吹水就有問題
即係話,黃之鋒尋日犯左法?  

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-9 01:28 PM 發表

都話港人出入境就係經大6水域領空去全世界
唔算亦無需辦理大6入境
你地7夠未?
所以咪話你說得很正確,ko毒果新聞,你喜歡係香港點解釋出入境都得,解釋係一話,關口點做係一回事,並且入境去第二個地方係睇當地法律了
出入境中國要有回鄉卡
入境美國要先搞簽證
出入境日本要有護照
當然只有非法就唔駛啦

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 9-10-2020 01:24 PM 發表

都話只有拉冇釣魚證(你貼嘅案例)
冇拉潛入中國邊境咯
你地唔止虛構,唔合憲合法,仲政治唔正確
之前拉幾個釣友,佢地觸犯多條內地法律,但公安冇告晒咁多條罪,唔代表呢d行為冇犯法
d甲由在馬路中間掟汽油彈,亦同時犯左不小心過馬路、隨地拋垃圾等罪,但律政署一般做法,只係告佢一條暴動罪就夠

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-9 01:15 PM 發表

我冇話香港境包括全亞洲
海事處網頁只係話大海任你行
冇帶證件入唔入到澳門或內地其他口岸我唔知
係果個口岸問題
去外國都1樣
海事處網頁話澳門內地口岸入咗境就唔使報
去咗外國先要報
我唔知你地不停講其他枝節代表咩 ...
無法同精神病著任某討論

別把別人拉到同你一樣低智力水平

飛曱甴

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-9 01:18 PM 發表

你好多理論架
飛機器材居高臨下追唔到
幾個呀茂踎喺山頭唔會甩拖
怕咩無中生有?
你地個個都好叻,用肯定語氣硬說便是 ...
12重犯靠你班嘴炮友安排偷渡

趴街俾公安拉是正常的

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-10-6 10:17 AM 發表
12名港人8月23日「被送中」,香港警方否認事前知情。《蘋果》調查發現,隸屬保安局的飛行服務隊,當日一架定翼機「B-LVB」罕有地於清晨出動,由早上4時30分起在西貢布袋澳上空盤旋達3小時,至7時半飛往東南面海域,疑似於空中偵察及跟蹤目標。

https://hk.appledaily.com/resizer/TyoFbGRGcW-gDNe-zQ9JZ--YBCU=/1920x1080/filte ...

唔信, 一定有潛艇配合.

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-10-6 10:17 AM 發表
12名港人8月23日「被送中」,香港警方否認事前知情。《蘋果》調查發現,隸屬保安局的飛行服務隊,當日一架定翼機「B-LVB」罕有地於清晨出動,由早上4時30分起在西貢布袋澳上空盤旋達3小時,至7時半飛往東南面海域,疑似於空中偵察及跟蹤目標。

https://hk.appledaily.com/resizer/TyoFbGRGcW-gDNe-zQ9JZ--YBCU=/1920x1080/filte ...
蘋果又兜巴摑毒鵝,國安署好快封報拉人?

自己自願送中, 不要把責任推給別人。

引用:
原帖由 邦之星 於 2020-10-7 12:18 PM 發表

但係呢啲新聞港共政府最嬲
你地大家夠膽跟住講嗎?
弄虛造假顛倒是非黑白之人真係卑鄙無恥,下流賤格,喪盡天良,滅絕人性,禽獸不如。

妄想症又發作

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]