• 瀏覽: 1,945
  • 回覆: 38
+3
事實擺在眼前,不是小日本可以改變的。

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-6 05:35 PM 發表

國民投票??我國是共產黨揸庒從來唔玩呢家野喎
我相信如果用投票可以化解兩國紛爭,共產黨絕對願意.

引用:
原帖由 K2020 於 2020-10-6 06:13 PM 發表

我相信如果用投票可以化解兩國紛爭,共產黨絕對願意.
還說投票?大家經過年多暴亂洗禮後,可能老弟你還未覺悟

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-10-6 05:45 PM 發表

哈哈,這已經構成分裂國家罪了
我馬上舉報
國安辦不辦你就看運氣了
祝你好運
The dock of court martial is reserved for this national sin people

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-6 10:26 AM 發表

日本二戰後巳裝得很歐化及文明,但一講到侵佔他國土地資源時,小日本行為就變返原始人般無懶
歐洲人本身也是無瀨,否則怎會周圍搞殖民地。只是現時國力衰退,才講文明,講國際規則。

引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-10-6 08:05 PM 發表

歐洲人本身也是無瀨,否則怎會周圍搞殖民地。只是現時國力衰退,才講文明,講國際規則。
講對了,看看李光耀評英國在亞洲各地大攪殖民又攪洗腦民主,被殖民結束後嘅地方,基本沒一個有好結局

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-10-6 01:18 PM 發表
現在已經係沖繩縣石垣市登野城尖閣
呢個係日本仔嘅叫法, 中國人叫釣魚台係冇改變過

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-6 08:16 PM 發表

講對了,看看李光耀評英國在亞洲各地大攪殖民又攪洗腦民主,被殖民結束後嘅地方,基本沒一個有好結局
殖民地時期吾見英國人俾你選總督,要走先急急搞民主。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]