• 瀏覽: 9,952
  • 回覆: 88
+5
引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-10-6 12:25 PM 發表

補給唔夠,唔夠燃料,嘛缺水囉
現在系4萬人,唔系40人

幾萬大軍,唔好講食水,連大小便都系問題, 打仗就系講後勤
5,6個人先維持到前線1個士兵 系古代,差唔多10個養1個 ...
4萬印軍駐在那裏?

列城有幾多駐軍?
列城會否也有補給問題?

引用:
原帖由 前往可愛的菠菜 於 2020-10-5 10:36 PM 發表
🤔點解唔直接問問中國冬天開唔開打?
如果中國答唔打,
咁印兵就可以下返山,
等春天再回來守吧。

我就覺得中國唔會攻打印,點解印要咁辛苦守,
為面子值不值得? ...
其實莫敵係準備給中國出一道難題,再過一排大雪封山後,到時廿萬印度大軍舉高雙手越界投降,你話到時中國受降唔受降?受降,到時要照顧廿萬降兵嘅衣食住,怎辦?唔受降,學項羽?

引用:
原帖由 呢個濃濃的貓奴 於 2020-10-7 07:29 AM 發表

其實莫敵係準備給中國出一道難題,再過一排大雪封山後,到時廿萬印度大軍舉高雙手越界投降,你話到時中國受降唔受降?受降,到時要照顧廿萬降兵嘅衣食住,怎辦?唔受降,學項羽? ...
唔接受投降
要印軍返回印度
過界就係侵略
該做什麼做什麼

引用:
原帖由 清晨的豬豬 於 2020-10-7 12:55 AM 發表

片頭唱歌的就是駐守加勒萬河谷,稍早前打柒阿三的英雄部隊,致敬!
向保家衛國既英雄們致敬!

呀三自尋死穴

引用:
原帖由 秋風秋雨 於 2020-10-7 06:19 AM 發表

4萬印軍駐在那裏?

列城有幾多駐軍?
列城會否也有補給問題?

真系唔知喎,應是山頂一帶
阿三號稱20萬大軍一定在山腳如列城..

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-10-7 09:43 AM 發表

真系唔知喎,應是山頂一帶
阿三號稱20萬大軍一定在山腳如列城..
美日澳印(小北約),印度太上心。

引用:
原帖由 呢個濃濃的貓奴 於 2020-10-7 07:29 AM 發表

其實莫敵係準備給中國出一道難題,再過一排大雪封山後,到時廿萬印度大軍舉高雙手越界投降,你話到時中國受降唔受降?受降,到時要照顧廿萬降兵嘅衣食住,怎辦?唔受降,學項羽? ...
軍神白起長平之戰,在太行山河谷坑殺降兵四十萬。
(有點誇大,我懷疑沒有這麼多人,還有大部分應該是死後才坑葬)
講笑啫!

內戰時老解有陰毒招,放走不願投誠丶也不想再戰的低階俘虜,等佢哋返去問國民政府出糧。

引用:
原帖由 清晨的豬豬 於 2020-10-7 12:55 AM 發表

片頭唱歌的就是駐守加勒萬河谷,稍早前打柒阿三的英雄部隊,致敬!
查証佐係6月15日,係加勒萬河谷滅印軍啲英雄連隊(由印方被俘軍人指認)。
祖國山河無樣,戍邊啲中國軍隊功高至偉。致敬PLA!!!

引用:
原帖由 前往可愛的菠菜 於 2020-10-5 10:36 PM 發表
🤔點解唔直接問問中國冬天開唔開打?
如果中國答唔打,
咁印兵就可以下返山,
等春天再回來守吧。

我就覺得中國唔會攻打印,點解印要咁辛苦守,
為面子值不值得? ...
吾係印度在守,而係印度入侵想賴死唔走。中國唔想搞大,但唔怕印度搞大

引用:
原帖由 you2B 於 2020-10-6 01:42 PM 發表

光頭光禿禿,用咩燒?燃料要補給,通常係燒耗牛屎,但係冇咁多。
請民退黨去教用愛發電

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-6 03:30 PM 發表

話唔埋,12瞞徒話挽兩桶水去釣魚,可能就係想去班公湖釣魚,釣了上來,揾兩桶淡水養住喎

真係佢老豆講大話,講到變笑話!
12暪逃想去班公湖同呀三切初掟磚

引用:
原帖由 葵扇鼻 於 2020-10-7 02:25 AM 發表

你睇下資料先啦:
印度未冰封前已用4千輛卡車運送15萬噸物資上前線啦......
https://www.youtube.com/watch?v=joEpFuRE4pM&t=99s
15萬噸軍火有能用咩

印度貪腐程度頭號都算軍方,政黨都不相伯仲。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]