• 瀏覽: 9,940
  • 回覆: 88
+5
引用:
原帖由 muilow 於 2020-10-6 12:27 PM 發表
老解真會玩
阿三留在山上夜不能眠了。
莫非是失傳千百年達摩老祖的天竺梵音?

印度現在每日近8萬人染疫,好快會追上美國,勇闖第一,美國都要被迫退居第二,特朗普到時會祝賀佢,並可能幫印度打支雞血針,又能令印度興奮了。

引用:
原帖由 棧道 於 2020-10-5 11:12 PM 發表
點解咁高既山上面都有咁多鹹水
遠古時代,地殼移動,印度地殼板塊撞上亞洲板塊,喜瑪拉雅山原本在海底,因板塊衝撞而上升,過程中困住兩大陸中間的海水;所以中印邊界+橫斷山脈+川西地區都有大量岩鹽+地下鹹水

引用:
原帖由 棧道 於 2020-10-6 11:19 AM 發表

咁三哥唔養鹹水魚,珊瑚礁重靚d
死海咁的鹽份,養咩?😆

引用:
原帖由 chowcn 於 2020-10-6 09:57 AM 發表
雪加熱就是水,點解會缺水,請高人指教。
光頭光禿禿,用咩燒?燃料要補給,通常係燒耗牛屎,但係冇咁多。

引用:
原帖由 棧道 於 2020-10-6 11:19 AM 發表

咁三哥唔養鹹水魚,珊瑚礁重靚d
內陸鹹水湖只會越來越鹹,可能鹹度已超過石斑生存

大雪封山,一遍死寂,真係人都癲。
結果好似佢咁.....

唔識孫子兵法,都唔可以怪佢

無野食好易兵變

引用:
原帖由 you2B 於 2020-10-6 01:40 PM 發表

死海咁的鹽份,養咩?😆
話唔埋,12瞞徒話挽兩桶水去釣魚,可能就係想去班公湖釣魚,釣了上來,揾兩桶淡水養住喎

真係佢老豆講大話,講到變笑話!

引用:
原帖由 mflyer 於 2020-10-5 11:54 PM 發表
XXX 大兵條命唔值$$$!!! 
燒人糞 取水, 又怕 美國肺炎!!! 
用 AG600 送水 得唔得?

引用:
原帖由 明日平平美人 於 2020-10-6 01:17 AM 發表
https://youtu.be/rxlF_6LFDvk
片頭唱歌的就是駐守加勒萬河谷,稍早前打柒阿三的英雄部隊,致敬!

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-10-6 12:25 PM 發表

補給唔夠,唔夠燃料,嘛缺水囉
現在系4萬人,唔系40人

幾萬大軍,唔好講食水,連大小便都系問題, 打仗就系講後勤
5,6個人先維持到前線1個士兵 系古代,差唔多10個養1個 ...
你睇下資料先啦:
印度未冰封前已用4千輛卡車運送15萬噸物資上前線啦......
https://www.youtube.com/watch?v=joEpFuRE4pM&t=99s

引用:
原帖由 葵扇鼻 於 2020-10-6 01:25 PM 發表

你睇下資料先啦:
印度未冰封前已用4千輛卡車運送15萬噸物資上前線啦......
https://www.youtube.com/watch?v=joEpFuRE4pM&t=99s
   15萬噸物資運到前線度就搵當地嘅市民一個一個咁揹上山,靠果幾百市民揹上山嘅物資都不知什麼牛年馬日至運晒上去。

引用:
原帖由 wangqion 於 2020-10-6 10:55 AM 發表
一場,根本冇需要嘅嘅鬧劇
印度寫下了悲劇嘅劇本!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]