• 瀏覽: 3,400
  • 回覆: 57
傾戰略

核沉日本。

引用:
原帖由 常在線啊 於 2020-10-5 07:38 AM 發表

佢夠西膽去蒙古?
落實亞洲再平衡克里稱蒙古是民主綠洲- BBC News
2016年6月5日 - 美國國務卿克里對蒙古進行了短暫訪問,讚揚蒙古面對俄羅斯和中國的壓力,仍然扮演該地區民主綠洲的角色。

引用:
原帖由 starr 於 2020-10-5 05:23 AM 發表
【Now新聞台】美國國務卿蓬佩奧縮短亞洲訪問行程,只去日本,不去蒙古和南韓。

https://images-news.now.com/newsimage/NewsImage/US-POMPEO-201004-11.jpg

只有日本願意配合美帝打壓中國

新聞來源連結:
https://news.now.com/home/international/player?newsId=407764 ...
表面上係,日本再唔開旅遊經濟,一百個肥豬奧都冇用。

秋田玩緊老尾

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-10-5 07:05 AM 發表

日韓之間嘅矛盾,美國又一定企喺日本嘓邊。韓國只會選擇更靠近中國。
其實傳統上
美國應該係偏向南韓
因為南韓唔似日本咁 任美國人予取予攜
唔合理 佢就會say no
而且同中國比較有計傾
唔似日本 仲幻想緊自己可以做到亞洲一哥
所以有時睇日本 係覺得奇奇怪怪
明明離不開中國 但又處處想踩低中國 不過又無能力
美國就係睇清楚日本既本質
所以當佢地係狗咁舞

做得幾多就幾多囉,打份工姐

肥柒奧趕回國準備柒普的身後事?

你隻肥鬼搞鬼搞怪。

好快日本首相菅義偉就去拜會習總

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-10-5 10:24 AM 發表
好快日本首相菅義偉就去拜會習總
菅義偉已經打咗電話比習主席溝通,話佢哋準備要轉佬細,想做中國既一條狗。

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2020-10-5 10:29 AM 發表

菅義偉已經打咗電話比習主席溝通,話佢哋準備要轉佬細,想做中國既一條狗。
日本仔搞奧運,已經孭到成身債,疫情又拖垮經濟,想復甦,梗係靠中國啦

日狗一向都冇得唔跟

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]