• 瀏覽: 32,633
  • 回覆: 343
  • 追帖: 2
+8
引用:
原帖由 pugbb 於 2020-10-3 01:52 PM 發表
過去多次參與反修例示威、揮動港英旗幟的「王婆婆」王鳳瑤,自去年8月11日在港鐵太古站被帶走後不知所終。王婆婆後來向傳媒發放電郵透露,涉及尋釁滋事罪在深圳被捕。立法會議員朱凱廸今日(3日)於Facebook上透露,王婆婆經歷一個月羈押和一年「取保候審期」,昨晚由深圳返港,回港後被送到屯門醫院,治療早前被大陸國安拉扯造成的瘀傷,今晨出院,目前正接受14日防疫隔離。朱凱廸又指,從昨晚所見,王婆婆精神不錯 ...
哦,原來係隻死曱甴老作

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2020-10-3 02:13 PM 發表
咁撚好野, 瘀傷瘀一年?  係大陸點解唔搵醫生? 留返一年返港醫, 戲子當人無腦
佢無內地社保,香港醫療券又不適用,我估係咁

咁都無死到,仲可以返來,其實香港人驚咩?

深圳先進過香港,在深圳監獄可以發電郵給傳媒,赤柱監獄真落後,還是寫信給家人。

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2020-10-3 02:26 PM 發表

佢無內地社保,香港醫療券又不適用,我估係咁
大陸睇次跌打或醫生最多咪100幾十, 返來扮可憐等金主比錢就真

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-10-3 01:52 PM 發表
過去多次參與反修例示威、揮動港英旗幟的「王婆婆」王鳳瑤,自去年8月11日在港鐵太古站被帶走後不知所終。王婆婆後來向傳媒發放電郵透露,涉及尋釁滋事罪在深圳被捕。立法會議員朱凱廸今日(3日)於Facebook上透露,王婆婆經歷一個月羈押和一年「取保候審期」,昨晚由深圳返港,回港後被送到屯門醫院,治療早前被大陸國安拉扯造成的瘀傷,今晨出院,目前正接受14日防疫隔離。朱凱廸又指,從昨晚所見,王婆婆精神不錯 ...
又一件自送中

估計在深圳發布反華信息,所以中左國安法(當時香港未立國安法)

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2020-10-3 02:29 PM 發表

大陸睇次跌打或醫生最多咪100幾十, 返來扮可憐等金主比錢就真
所以咪成年瘀傷未退

唔好放棄治療

嗱! 呢個咪係好例子.
坐完上面監咪落嚟LOR,
不過呢12位中有棄保潛逃嘅就要受香港法律制裁.
好正路.

又唔係告人 非法扣留一年 CLS

引用:
原帖由 martin101 於 2020-10-3 02:33 PM 發表
又唔係告人 非法扣留一年 CLS
咪就係囉,邊有人咁撚蠢,反共但走去大陸避風頭,黃絲無腦名不虛傳

引用:
王婆婆指自己於8月返回深圳寓所.

即係呢隻老曱甴王婆婆其實係正宗大陸人

連登曱甴又話最反大陸人嘅

廢卵工練到第幾重?
被人拉又冇講為乜,聽個個又唔知噏乜!
無L喱頭!
傾掂個故仔先啦!

引用:
有邊位CHing舊年八、九月聽過呢個王婆婆事件?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]