• 瀏覽: 8,215
  • 回覆: 223
  • 追帖: 2
海外置業風險高,20名港人「隔山買牛」出事。他們透過地產代理公司於英國曼徹斯特購入一幢物業後,未有收到代理聲稱的每年租金

英國又要多謝手足送錢了

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1002_00822_001.html

熱賣及精選
搵林桌庭幫手啦
佢英國不是識好多議員咩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2020-10-2 10:05 PM 發表

海外置業風險高,20名港人「隔山買牛」出事。他們透過地產代理公司於英國曼徹斯特購入一幢物業後,未有收到代理聲稱的每年租金

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201002/photo/bkn-20201002185221730-1002_00822_001_01b.jpg?20201002192824

英國又要多謝手足送錢了:smi ...
英國爛尾樓數量應該係全球3甲

隔山買牛

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

苦主係曼聯粉絲??

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-10-2 10:09 PM 發表

苦主係曼聯粉絲??
唔係苦主,係手足

回覆 引用 TOP

鬼老高上,吾厄人,系咪有小小小誤會

香港班黃屍曱甴唔係好鍾意大陰帝割既咩,個個拎住本Bno好似有寶咁,仲唔飛過去打救

今天不努力工作,明天就要找工作
引用:
原帖由 飛魚菲比斯 於 2020-10-2 10:11 PM 發表

香港班黃屍曱甴唔係好鍾意大陰帝割既咩,個個拎住本Bno好似有寶咁,仲唔飛過去打救
香港真係好多低能仔

呢班柒頭苦主一定在香港報警.

曱甴秘笈 鳩吹鳩噏                这里是中国
      721 打輸人                     This is China
      831 扮死人                 中国 - 最炫民族风
引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2020-10-2 10:07 PM 發表

英國爛尾樓數量應該係全球3甲
有地冇錢

杜鵑鳥
它將自己的蛋產在別的鳥的巢,推卸養育責任
更可怕的是寄生杜鵑鳥有種與生俱來的本能
一出生就會把其它的鳥蛋和幼雛推出鳥巢
自己獨享資源,扼殺原生幼雛的生存權利
自私的典範

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2-10-2020 22:12 發表

香港真係好多低能仔
係大撚把,以為西人會幫你,人地當你水魚咁看待

執業大律師陸偉雄表示,當地發展商若已被清盤的話,追討賠償會十分困難

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2-10-2020 22:13 發表

呢班柒頭苦主一定在香港報警.
我估唔會,面子緊要呀

引用:
原帖由 chungxxx 於 2020-10-2 10:10 PM 發表

鬼老高上,吾厄人,系咪有小小小誤會
好多人仲望住英女黃張相拜

杜鵑鳥
它將自己的蛋產在別的鳥的巢,推卸養育責任
更可怕的是寄生杜鵑鳥有種與生俱來的本能
一出生就會把其它的鳥蛋和幼雛推出鳥巢
自己獨享資源,扼殺原生幼雛的生存權利
自私的典範
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]