• 瀏覽: 32,758
  • 回覆: 7
+9
佢地喺香港都唔講廣東話怨得邊個,慢慢等啦曱甴

引用:
原帖由 ballking13 於 2020-10-2 05:36 PM 發表
DLLMCFH

曱甴今天出唔出來送頭㗎

仆你個街
班曱甴面對警察為香港人報仇咁勇武抗暴,佢地只可以匿喺山上叫口號打 J

再唔敢喺街上暴動無差別屠殺香港市民了

警察為香港市民打贏左呢場曠持日久既抗暴之戰

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2020-10-2 07:31 PM 發表

知唔知咩係官方語言
政見唔講,唔會幾自己錯同無能當應該吧。
自己唔講廣東話咪等翻譯官,如果個個警察兩文三語都有翻譯官咁勁就唔會有翻譯官呢個職位啦

唔講政見,自己無能唔識廣東話咪要等下囉

引用:
原帖由 frankielam88 於 2020-10-2 07:59 PM 發表
識英語唔代表識所有英文嘅法律用語,只要喺法律上誤解左隻曱甴一個英文字就會有機會放生,警察真係唔會咁傻,最多咪俾毒果同黃屍議員自high下,總之一隻曱甴都不能放過。 ...
等啲唔識廣東話既傻曱甴「再坐一會」,屋企人就喺出面賞多晚月

引用:
原帖由 hkhotdog001 於 2020-10-2 08:04 PM 發表
之前又話反對普通話,尤其在黃店,其實全球最多人講的就係普通話,以剩係識廣東話就係叻。
現在突然又話香港係國際城市唔識英文係恥辱。
真係好亂囉。
至於話"只識英文"被捕人士,其實可唔可以開名,又或是少知係咩人?如果係外籍人士咪外籍人士囉。咩"只識英文"被捕人士?!係咪曱甴小學雞扮西淫?!想玩野?我百份百肯定大把警察識講英文,但你玩野咁就響差館慢慢等啦。警察好波。 ...
記得以前班曱甴欺侮國內同胞時又話喺香港就要講廣東話,而家又唔係啦

曱甴報仲要登佢地被警察反擊出黎俾大家恥笑,娛樂性高

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2020-10-2 09:05 PM 發表

官方語言……你知唔知係咩
作為一個代表政府的人係應該要識用吧……
落口供呢啲,留返「官方」指定翻譯官做囉

反正曱甴玩野自己要「再坐一會」,家人又要賞多晚月,誰怕誰

好心喺香港生活就學識廣東話啦

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-10-2 09:13 PM 發表
如果我係當日個間差館既負責人,唔只話你知無人識英文,仲會話中文都要等24小時先有一個識既返,之後每更有一個,咁就1個幫你幾十人落口供,每個落2小時,睇下你仲玩唔玩野? ...
警察喺為香港市民撲滅曱甴呢場抗暴之戰中越黎越識「玩」

佢班曱甴只敢避上山頭叫佢地啲曱甴口號

引用:
原帖由 旺角猛男 於 2020-10-2 09:24 PM 發表
我曾經在法國巴黎被打荷包去差館報警, 不要說用英語落口供就連簡單英語溝通也欠奉, 最後要靠身體語言搭夠, 人家都是國際大都市祇知官方語言是法文, 從來不會提供其他語言服務. ...
香港提供埋翻譯官,做到公平準確咁落口供,真係比起世界各地啲偽民主政權好好多喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]