• 瀏覽: 32,698
  • 回覆: 525
+9
引用:
原帖由 貓腩 於 2020-10-2 05:22 PM 發表

有隻懂英語的被捕人士

連毒果都暗示你地係曱甴
毒果日日話中共勢力無孔不入,睇嚟已經滲入咗毒果,遲早從內部瓦解佢。
毒果作文水平越來越低,啲作品越來越好笑,令人難以置信,可能都因為被滲透嘅關係。

引用:
原帖由 okla3 於 2020-10-2 05:16 PM 發表

全間差館無人識得英文好快成為國際笑話
唔識講廣東話才醜出國際自己地方母語都唔識講淨係識自己人打自己人!

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-10-2 05:02 PM 發表
大批市民昨日(1日)響應網上號召上街「購物」,結果包括至少4名區議員在內,逾80人被警方拘捕。兩名被捕區議員李予信和梁晃維不約而同指,有只懂英語的被捕人士因警署沒有警員能以英語錄取口供而呆等。 李予信和梁晃維昨日被捕後都被帶到北角警署。李獲釋後透過社交網站表示,在警署期間,他在警署期間,他身旁有只懂英語的被補人士,「但整個北角警署竟然沒有一個警員能夠以英語跟他落口供」,要留待翻譯官到場才可處理,直 ...
seven少陣當幫忙啦..........
知唔知口供有機會去律政司,繙譯者要去解劃,一個比人地執到少少錯漏就頭痕,梗係搵專業繙譯出場啦..........
唔識中文/扮唔識中文出來玩,比差佬周住,食得鹹魚就抵得渴,值唔值佢自己諗.關你班撚樣叉事咩.........欠七左佢架?英文法律專才服待佢呀?
同上次笑前線警員唔識同鬼佬講英文一樣咁奴才.一個人要奴才得幾交關,先可以好似佢地咁,將唔講英文當係罪過?

引用:
原帖由 j.o.lai 於 2020-10-2 06:23 PM 發表

根據黃絲死曱甴對內地同胞嘅要求係唔識廣東話唔好嚟香港嘅準則,警方安排翻譯已經係對香港人嘅一種過份

你好正~

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-10-2 05:02 PM 發表
大批市民昨日(1日)響應網上號召上街「購物」,結果包括至少4名區議員在內,逾80人被警方拘捕。兩名被捕區議員李予信和梁晃維不約而同指,有只懂英語的被捕人士因警署沒有警員能以英語錄取口供而呆等。 李予信和梁晃維昨日被捕後都被帶到北角警署。李獲釋後透過社交網站表示,在警署期間,他在警署期間,他身旁有只懂英語的被補人士,「但整個北角警署竟然沒有一個警員能夠以英語跟他落口供」,要留待翻譯官到場才可處理,直 ...
曱甴打少陣飛機啦

唔係唔識英文,政府做所有嘢都有規定,同英文人落口供,當然要搵翻譯、或者 native speaker,咁樣先等你啲曱甴到時冇得屈丶同講大話。

你啲蠢曱甴唔好再出嚟寫文宣啦,腦都冇。

曱甴下次扮啞,扣留多2日

黃屍:仆街,呢度香港呀,講廣東話呀

只懂英語嘅人,又會識睇tg d吹雞group?唔好話我知暴徒識英文呀

淨係一句 "water car" 都笑能死人

樓主diu 你老母咩,仆街曱甴一直只接受講廣東話,所以英文人死能開

引用:
屌你老味,嗌口號屌警察就講中文,比人捉咗就扮鬼佬。含撚啦死曱甴。我****1呀,識唔識聽呀假鬼佬。知唔知我屌你呀死鬼佬。

死曱甴在中國人地方要學好中文先

生果妓者只懂作新聞

做曱甴真係無腦毒果作咩就信咩

引用:
寫呢篇野嗰個都on能9嘅。。。。笑能死我

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]