• 瀏覽: 32,745
  • 回覆: 525
+9
引用:
原帖由 top11 於 2020-10-2 05:06 PM 發表

轉貼員午安好~
你有無諗過要求英文落口供的原因?
似乎是玩野刁難別人多於正當要求。
其實都只係搏別人犯錯再作政治抨擊的一部份。

事實是流氓爛仔行為。
點解你仲可以當自己係英雄咁講呢啲自己人的醜事出黎?
你可否出黎講解一下?

多謝你。 ...
根據黃絲死曱甴對內地同胞嘅要求係唔識廣東話唔好嚟香港嘅準則,警方安排翻譯已經係對香港人嘅一種過份

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-10-2 05:02 PM 發表
大批市民昨日(1日)響應網上號召上街「購物」,結果包括至少4名區議員在內,逾80人被警方拘捕。兩名被捕區議員李予信和梁晃維不約而同指,有只懂英語的被捕人士因警署沒有警員能以英語錄取口供而呆等。 李予信和梁晃維昨日被捕後都被帶到北角警署。李獲釋後透過社交網站表示,在警署期間,他在警署期間,他身旁有只懂英語的被補人士,「但整個北角警署竟然沒有一個警員能夠以英語跟他落口供」,要留待翻譯官到場才可處理,直 ...
示威者啲假英文9唔搭8,邊有人識

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-10-2 05:02 PM 發表
大批市民昨日(1日)響應網上號召上街「購物」,結果包括至少4名區議員在內,逾80人被警方拘捕。兩名被捕區議員李予信和梁晃維不約而同指,有只懂英語的被捕人士因警署沒有警員能以英語錄取口供而呆等。 李予信和梁晃維昨日被捕後都被帶到北角警署。李獲釋後透過社交網站表示,在警署期間,他在警署期間,他身旁有只懂英語的被補人士,「但整個北角警署竟然沒有一個警員能夠以英語跟他落口供」,要留待翻譯官到場才可處理,直 ...
咁的料都可以做區議員
蠢到俾人玩都出來自誇
唉!唉!
睇下民主選出來的人

引用:
原帖由 okla3 於 2020-10-2 05:16 PM 發表

全間差館無人識得英文好快成為國際笑話
日本?
韓國?

毒果又作文,督察點會唔識英文

明玩9你班傻仔啦😂
仲出來柒

警署點會無人識英文落口供吖,每間差館都有個police intepreter, 未回歸前已經有㗎喇,不過回歸後就唔知有無取消啫
一般落口供係揾個雜差同你做,係寫得好口語化嘅,高級警官睬你都傻,老雜英文係無咁好㗎喇,咪等翻譯員得閒先同你落口供囉

係中國地方點解要用英文?
又唔見美國人會講中文🤔

引用:
擺明係港人扮嘢講英文,
咁咪慢慢等囉。
(其實隻曱甴自己揾自己笨柒仲未知)

玩英文…吾知邊個玩邊個囉

引用:
識都扮唔識啦傻仔

鬼叫佢唔識中文...

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-10-2 05:04 PM 發表
有隻。。。。。。🤔🤔
睇嚟黑金狗主開始收水,冇狗糧出,泥狗刀收水準備走佬!啲作家開始冇糧支,有反心啦!

有隻懂英語的被捕甴曱,毒果鬼拍後尾枕終講出真相

其實我好奇果兩位已完到底當時係咪睇戲食緊花生??🧐

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]