• 瀏覽: 994
  • 回覆: 9
社民連今晚(6日)搞會慶,該黨立法會議員梁國雄(長毛)回應昨日(5日)在旺角被集會人士包圍及辱罵長達一小時事件。對於被「學生前線」前成員「四眼哥哥」鄭錦滿「老屈」無承諾拉布,長毛坦言「好㷫」,稱早已表明會拉布,質疑鄭有何資格懷疑他。長毛又爆鄭曾因佔領行動坐監,長毛有探過監,當時鄭沒有律師擔保,都是由長毛替其擔保,暗示鄭錦滿「忘恩負義」。
長毛指,昨日圍堵他的人雖然戴上口罩,但知悉是黃絲成員兼是年輕人,他斥對方可以表達意見,但不可以「侮辱人哋阿媽」,又指對方有活力,但冀他們「體力好啲、用多啲腦」。長毛坦言,若是平時被人如此侮辱,必定會打人,「即使要坐監都會打」。被問及日後會否驚去旺角,長毛稱不怕,指自己「得罪好多人,唔通唔出街咩」。
長毛在會慶致辭時表示,自己明年已到花甲之年(60歲),「嗰頭近」...

長毛今日回應事件(左圖)暗批鄭錦滿忘恩負義;鄭錦滿昨日「老屈」長毛無承諾拉布,辣㷫長毛即時搶咪(右圖)

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20151206/mobile/bkn-20151206195130107-1206_00822_001.html

班犯狗打正民主旗號做藉口.....
根本大家都是狗咬狗骨,
為名為利爾虞我詐搵著數。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-2 03:38 PM 發表
社民連今晚(6日)搞會慶,該黨立法會議員梁國雄(長毛)回應昨日(5日)在旺角被集會人士包圍及辱罵長達一小時事件。對於被「學生前線」前成員「四眼哥哥」鄭錦滿「老屈」無承諾拉布,長毛坦言「好㷫」,稱早已表明會拉布,質疑鄭有何資格懷疑他。長毛又爆鄭曾因佔領行動坐監,長毛有探過監,當時鄭沒有律師擔保,都是由長毛替其擔保,暗示鄭錦滿「忘恩負義」。
長毛指,昨日圍堵他的人雖然戴上口罩,但知悉是黃絲成員兼是 ...
曱甴如果有利益衝突 一定狗咬狗骨

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-2 07:47 PM 發表

曱甴如果有利益衝突 一定狗咬狗骨
篤埋背脊送自己友一程,
少隻香爐少隻鬼嘛!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-2 09:11 PM 發表

篤埋背脊送自己友一程,
少隻香爐少隻鬼嘛!
同意呀又少一隻鬼 呢隻仲係屎忽鬼

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-3 07:11 AM 發表

同意呀又少一隻鬼 呢隻仲係屎忽鬼
根本隻隻都是心懷軌搵著數,
不過有啲確實係屎忽鬼!

議員口聲聲為市民服務
就應取消所有議員薪津
比機會呢
班泛民有好民健又好
服服務市民

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-3 03:00 PM 發表

根本隻隻都是心懷軌搵著數,
不過有啲確實係屎忽鬼!
背後原因 利益衝突

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-4 07:52 AM 發表

背後原因 利益衝突
絕對同意

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-4 07:52 AM 發表

背後原因 利益衝突
一矢中的...
呢班欖樣何來義氣。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-4 10:25 PM 發表

一矢中的...
呢班欖樣何來義氣。
由呢件事我哋可以睇清楚曱甴有幾好呢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]