• 瀏覽: 12,829
  • 回覆: 8
+2
引用:
原帖由 A1000 於 2020-10-2 10:06 AM 發表
觸發港府修訂《逃犯條例》、一度引起香港與台灣政治風波的台灣殺人案疑犯陳同佳,於去年10月23日在香港涉洗黑錢案刑滿出獄後

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201002/photo/bkn-20201002094444479-1002_00822_001_01b.jpg?20201002100241

轉載~觸發港府修訂《逃犯條例》、一度引起香港與台灣政治風波 ...
做戲啫,到時就話台灣地區唔批准入境,佢又自首唔到……
一日復一日;明日何其多~
明日復明日;此事何時了?

引用:
原帖由 中頑童 於 2020-10-2 10:13 AM 發表

上星期台灣已經講左等佢黎喇啵
咁就等佢動身行嗰一下先啦,拭目以待

引用:
原帖由 中頑童 於 2020-10-2 10:18 AM 發表

我都係咁話可能係被迫呢因為呢條友搞出成件事

正常人無人會保掛
你諗下,10月10號係台灣地區嘅所謂雙十節,最快佢都係喺10月10號後,台灣地區先會收人……咁就睇下剩番嗰廿零日了……

引用:
原帖由 A1000 於 2020-10-2 10:37 AM 發表

佢都未起腳,使乜咁快定奪呢?
我冇準則㗎,估下咋喎~
我又冇“民意調查中心”嘅數據……

引用:
原帖由 A1000 於 2020-10-2 10:59 AM 發表

大家等一下,睇下個事情進展如何?我自己覺得,佢真係想過去,睇下臺灣肯唔肯收?
我都係會估:
佢會想搭飛機去台灣地區,但台灣地區方面因為“手續”、“文件”……還未辦理完成,所以都係未能成行……

引用:
原帖由 午後微風 於 2020-10-2 11:00 AM 發表
有d同情陳同佳,俾條渣女害左一世,雖然佢殺左人但係,都係俾渣女一家害
同情殺人犯?

引用:
原帖由 A1000 於 2020-10-2 11:06 AM 發表

係臺灣唔俾入境嗻!
咪講咗台灣地區,唔畀佢入境囉

引用:
原帖由 A1000 於 2020-10-2 10:34 AM 發表

請你睇返事件嘅前因後果,正正就係臺灣玩嘢!唔肯接收佢,所以佢返唔到臺灣自首。你可以自行上網睇返啲報紙,就知道成個內容。
咪講咗台灣地區唔畀佢入境囉

引用:
原帖由 日出東海 於 2020-10-2 01:04 PM 發表

呢個等一等,可 能要30年
明日復明白
明日何其多!
罪犯等明日
你信我最傻!
😂😂😅🤣
我只當佢吹水……

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]