• 瀏覽: 12,859
  • 回覆: 277
+2
引用:
原帖由 夢醒一切成空 於 2020-10-2 10:52 發表

我冇準則㗎,估下咋喎~
我又冇“民意調查中心”嘅數據……
大家等一下,睇下個事情進展如何?我自己覺得,佢真係想過去,睇下臺灣肯唔肯收?

引用:
原帖由 ngmanlok 於 2020/10/2 10:58 發表

無台證航空公司點會比你上機?
請你細味階級權力的意思。

如果你思維仍然框框內,很難令你腦洞大開。

有d同情陳同佳,俾條渣女害左一世,雖然佢殺左人但係,都係俾渣女一家害

引用:
原帖由 A1000 於 2020-10-2 10:06 AM 發表
觸發港府修訂《逃犯條例》、一度引起香港與台灣政治風波的台灣殺人案疑犯陳同佳,於去年10月23日在香港涉洗黑錢案刑滿出獄後

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201002/photo/bkn-20201002094444479-1002_00822_001_01b.jpg?20201002100241

轉載~觸發港府修訂《逃犯條例》、一度引起香港與台灣政治風波 ...
呆娃唔會俾佢入境.

諗清楚啦,為隻咁樣的雞去送死,值唔值得呀

如果仲有半點良知,唔該你唔好再比假希望潘家,根本就唔會去自首,不如乾脆d講你一世都唔會去台灣,咁樣就大家清楚。
殺自己條女果陣可以咁狠,點解而家狠d話唔會去都講唔到。

引用:
原帖由 A1000 於 2020-10-2 10:59 AM 發表

大家等一下,睇下個事情進展如何?我自己覺得,佢真係想過去,睇下臺灣肯唔肯收?
我都係會估:
佢會想搭飛機去台灣地區,但台灣地區方面因為“手續”、“文件”……還未辦理完成,所以都係未能成行……

引用:
原帖由 A1000 於 2020-10-2 10:06 AM 發表
觸發港府修訂《逃犯條例》、一度引起香港與台灣政治風波的台灣殺人案疑犯陳同佳,於去年10月23日在香港涉洗黑錢案刑滿出獄後

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201002/photo/bkn-20201002094444479-1002_00822_001_01b.jpg?20201002100241

轉載~觸發港府修訂《逃犯條例》、一度引起香港與台灣政治風波 ...
買定花生, 睇你去唔去得成要去老早去左, 又派演技

引用:
原帖由 aasddfgg 於 2020-10-2 10:27 AM 發表
一失足成千古恨
年青人應引以為鑑
係咪講馬鞍山燒人重犯??重未拉到,又唔自首??學乜鳩人講公義,支持優秀陳小朋友唔閪自首

引用:
原帖由 esprithk 於 2020-10-2 10:59 發表

請你細味階級權力的意思。

如果你思維仍然框框內,很難令你腦洞大開。
你自己唔識就唔識啦,係度亂講,無台證check in時已經唔會出登機證比佢,學個十二個比隻船自己揸去台灣?

如果佢判死刑,相信陳同徍母親又會吶喊

引用:
原帖由 午後微風 於 2020-10-2 11:00 AM 發表
有d同情陳同佳,俾條渣女害左一世,雖然佢殺左人但係,都係俾渣女一家害
同情殺人犯?

殺人犯

引用:
原帖由 A1000 於 2020-10-2 10:51 AM 發表

請問你呢個理念,係點解呀?
台灣係中國一部分,既無一國兩制,咁響台灣殺人就應全中國都有司法管轄權

引用:

等睇英文菜又用乜理由玩嘢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]